DOĞUTÜRK
2012-04-22 16:51:34

ERZURUM İL KADIN KOLLARI KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

Aygül YILMAZ

aygulelsanatlari@hotmail.com 22 Nisan 2012, 16:51

Saygıdeğer okurlarım, kısa bir aradan sonra yazılarımla güzel bir etkinlikle sizlerle buluşmanın mutluluğu içerisinde tekrar merhabalar…
İnsanlığı, içinde bulunduğu karanlık dünyadan kurtarmak, onlara kılavuzluk yaparak yollarını aydınlatmak üzere ışıklar saçan bir kandil olarak seçilmiş ve vazifelendirilmiş olan sevgili Peygamberimizin (sallallâhu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin kutlanıldığı Kutlu Doğum Haftası’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Türkiye’de olduğu gibi, Erzurumda’da 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum haftası” çeşitli etkinliklerle başlayıp, devam etti.
Bu etkinlikler çerçevesinde Erzurum’da son olarak Erzurum İl Kadın Koları tarafından organize edilen etkinlik Nene Hatun Göğüs Hastalıkları Hastahanesi Konferans Salonunda 21.04.2012 tarihinde gerçekleştirildi. Bende bu etkinliğin içinde olmaktan sonderece keyif aldığımı belirtmeliyim.
Erzurum İl Kadın Kollarının hazırlamış olduğu bu program için öncelikle Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve şahsında, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Söz konusu etkinlik öncelikle; Hilalkent 125.Yıl İ.Ö.O. öğretmenlerinden Faruk Akaydın’ın açılış konuşmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakip, Diyanet Vaizesi Sema Kızıltunç’un Kur’an Tilaveti, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir tarafından günün anlam ve önemini belirten selamlama konuşması yapıldı.
 Hilal Demir’in konuşmasının ardından Canan Beki tarafından kelimenin tam anlamıyla “büyüleyici” manevi şiirler okundu. Duygulu şiirler izleyicileri göz yaşına boğdu.
Ayrıca, Dr. Esra Hacı Müftüoğlu tarafından inanan kimseler iyi ve mutlu bir müslüman olabilmek için Resulullah Efendimizi izlemelidirler diyerek tüm insanların din, dil, ırk ayrımı yapmadan birbirlerini sevmeleri konusunda günün konuşmasını yaptı.
Programın sonunda ise; Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Korosu tarafından profesyonelleri aratmayacak ilahiler okundu. Koro için emeği geçenlere ve bu öğrencilere yürekten teşekkürler.
Gelin insanlık anlayışımızı, kardeşlik anlayışımızı, öğretmenlik anlayışımızı, yöneticilik anlayışımızı yeni bir gözle yeniden şekillendirmeye çalışalım.
Bu sorumluluğumuzu yerine getirirken, Allah Resulü’nün ne dediğine bakarak yerine getirirseniz, sorunlarımız asgariye inebilir.
Yüce ve güzel dinimizin iki temel kaynağı vardır: Kitap ve sünnet. Sünneti iyi anlamak için Peygamberimiz’i iyi tanımaya ihtiyaç vardır. Çünkü Rabbimiz, Kur’an’da Pegamber Efendimiz için şöyle buyurmuştur:
“De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız beni izleyin ki Allah’da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın!...”(Al-i İmran suresi, 3/31)
Programın sonunda davetlilere “Siyer-i Nebi Resulullah Efendimiz Aleyhisselam ” isimli kitap armağan edildi.
Resulullah Efendimiz’in hayatını severek okuyacağınız ve yaşamınızda O’nu örnek alacağınız ümidiyle…

Yorumlar (3)

hatice göktaş 12 Yıl Önce

öncelikle bu yazıyı yayınladığınız için size çok tşk ederim aygül hanım içerisinde bulunduğumuz maneviyatı derin olan bu anlamlı günlerde yazınız mükemmel olmuş bu arad ak parti il kadın kollarımızıda yaptıkları programdan dolayı kendilerini kutluyorum mevlam yolunuzu açık etsin...

MUSTAFA KARACA 12 Yıl Önce

sevgili yazarim konunun içeriğinden dolayi (kutlu doğum haftasi)sizi tebrik ediyorum.hilam demir hanimefendi erzurum il kadin kollari başkanimi yoksa akp kadin kollari il başkanimi onu anlayamadim birde verdiğiniz örnekte (al-i imran süresi 3/33) ayetine tekrar bakarmisiniz teşekkürler selamlar.

MUSTAFA KARACA 12 Yıl Önce

yaptiğim yorumdaki hatadan dolayi özürdilerim al-i imran süresi3/31 doğru okumuşsunuz ben yanliş okudum özürdilerim teşekkürler

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.