DOĞUTÜRK
2013-12-22 22:18:19

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ SELAMİ ALTINOK’U TANIMAK...

Aygül YILMAZ

aygulelsanatlari@hotmail.com 22 Aralık 2013, 22:18

Senelerden 1998 Van-Erciş ilçesinde El Sanatları eğitmenliği yaparken Halk Eğitim Mrk.Md.lüğünce organize edilen yıl sonu sergisi açılışından tanıyorum ilk olarak şimdiki İstanbul Emniyet Müdürümüz sayın Selami Altınok’u. 
Erciş Halk Eğitim Mrk. İçin, o dönem büyük hizmetleri geçmiş kendisini her zaman saygı ve sevgiyle andığım değerli hocam, büyüğüm, Halk Eğitim Mrk Md. Sayın Celal Gazioğlu, sergi açılışında kurdelayı kesmesi için davet ediyor sayın kaymakamımız Selami Altınok’u. İlk burada tanıyorum kendisini. Orada bulunduğu dönemlerde her yıl sergimize gelir açılışlarımızı yapar, zaman zaman da yıl içerisinde kurslarımızı ziyaret ederek bizi onura ederdi.
Kendisini orada tanıdım. Son derece naif, anaç ruhlu, içten, samimi, iletişimi güçlü biriydi. Erciş için çok güzel işler yaptığını halktan duyuyor, görüyor ve basından takip ediyorduk. Gözlerinin içi ışıl ışıl parlıyordu.
İlk olarak kısaca böyleydi kendisini tanımamız, Sayın Emniyet Müdürümüz Selami Altınok’u….
Devamı nasıl oldu derseniz; eşimin Erciş’ten İzmir’e atanması nedeniyle ayrılıyoruz o şirin ilçeden. İzmir’de El Sanatları eğitmenliğinin yanı sıra yıllarca hayalini kurup yapmak istediğim televizyonculuğa özel bir televizyon kanalından diksiyon ve sunuculuk eğitimi alarak, Kanal 35 televizyonunda program hazırlayıp sunmaya başlamamla gelişti her şey.
İzmir’de birçok Tv kanalında programlar hazırlayıp sunduktan sonra 2009 yılında eşimin bu kez de Erzurum’a atanması sebebiyle, Erzurum’a geliyoruz.
Erzurum, bizim en güzel dostluklarımızın ve anılarımızın yaşandığı bir şehir oldu.
2009 yılında Erzurum Kanal 25 Tv’de “Hünerli Eller” programının yapım ve sunuculuğuna başlıyorum. Şehrin birçok tanınmış simalarını ve sanatçılarını programımda ağırlamaya başlarken değerli büyüğümüz, abimiz, Selami Altınok’un Erzurum’da İl Genel Sekreteri olduğunu öğreniyorum. Kendisini ziyaret ederek bu defa karşısına bir televizyoncu olarak çıkıyor ve programıma konuk olması için davet ediyorum. Kendisi de sağ olsun beni kırmayarak davetimi kabul edip programıma katılıyor. Programda İl Genel sekreteri olarak Erzurum için yaptığı güzel çalışmaları konuşuyoruz.
 Selami beyin İstanbul Emniyet Müdürü olduğunu televizyonlardan öğrenir öğrenmez eşim ile birlikte yüzümüzde bir gülümseme oluyor ve bu görevi hak ediyor ve başaracağına da inandığımızı kendi kendimize söylüyoruz. 
Eşime o günkü program videomuzu bilgisayarda açta bir kez daha izleyelim diyorum ve izlemeye başlıyoruz. 
Çok güzel ve samimi bir ortamda bir buçuk saatte bitmesi gereken canlı yayın programımızın iki saatte bittiğini görüyoruz. 
Selami bey ile olan program, “Hünerli Eller” programımın yıldönümü kutlamasına da rast geliyor. Programın akışı içerisinde Erciş’teki kaymakamlığı döneminde yaptığımız faaliyetlerle ilgili çektiğimiz resimlerden sürpriz VTR görüntüsü hazırlayarak kendisine bir de sürpriz yapıyor ve o günleri yad ediyoruz. Bu sürpriz kendisini duygulandırıyor ve çok mutlu ediyor.
Yine her konuğumla yaptığımız gibi onunla da programın formatına uygun olarak el sanatlarından seramik bir obje olan çileği birlikte boyuyoruz. Çileği sol eli ile boyarken sayın genel sekreterim araştırmalara göre solaklar biraz daha zeki olurmuş diyorum. Kendisi de bugüne kadar sol elimi kullandım ama sol beynimi hiç kullanmadım diye şaka yapıyor ve gülüşüyoruz.
Program içinde bu defa da yönetmenimiz bana sürpriz yaparak yıl içindeki programlardan kısa VTR görüntüleri hazırlayarak ekrana veriyor ve sürprizlerle dolu bir program gerçekleştiriyoruz. Bu arada kendisinden söz etmeden geçemeyeceğim müzisyen olarak davet ettiğim Gürsel Ceylan kardeşimde sazı ve sesiyle zaman zaman bizleri hüzünlendirdi zaman zaman da neşelendirdi. 
Son olarak da Kılıçoğlu Pastaneleri sahibi Sayın Murat Kılıç’ın program anısına gönderdiği yaş pastayı keserek tüm enerjisiyle güzel ve neşeli bir şekilde noktalıyoruz programımızı.
Kısacası böyle geçmiş o günkü programın akışı.
Sonraları da Erzurum’un o meşhur Cumhuriyet caddesinde akşamları hep karşılaşırdık. Ben eşimle yürüyüş yaparken oda dost ve arkadaşları ile halkın içinde gezerken kısaca da olsa selamlaşır, ayaküstü hasbıhal ederdik kendisiyle.
O değerli insan Selami Altınok’a başarılar diliyorum şimdiden.
 Başaracağına da inanıyorum. 
Hayırlı olsun vatanımıza.
Hayırlı olsun milletimize.
Hayırlı olsun İstanbul’a.
Hayırlı olsun kendisine ve ailesine…

Yorumlar (3)

gülenay 10 Yıl Önce

sevgili aygül abla yazılarını yakından takip eden okurun olarak yine satırlarına güzel sözler eklemişsin.emeklerine sağlık yüreğine sağlık ellerine sağlık . sevgili selami altinok a da yeni görevinde başarilar diliyor vatanimiz için güzel işler için imza atmasini diliyorum.

AYGÜL YILMAZ 10 Yıl Önce

yazılarımı takip ettiğin için çok teşekkürler canım.eksik olma.

Aytül Efe 9 Yıl Önce

Ülkemizin ileri gelen şahsiyetlerinin sanatla alakasını sizin aracılığınızla Öğrenmek ne hoş, tebrik ederim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.