Erzurum MHP’den coşkulu kongre

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı 14’üncü Olağan Kongresine tek aday olarak giren MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, güven tazeledi.

admin
admin
11 Eylül 2023 Pazartesi 14:23
Erzurum MHP’den coşkulu kongre

Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı 14’üncü Olağan Kongresinde, İYİ Parti’den 30 kişi MHP'ye katıldı.

Divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın yaptığı kongreye Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cemil Yavuz Aksu, MHP önceki Milletvekillerinden Mücahit Himoğlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdulkadir Gökçan, STK temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.

BAHÇELİ KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ

Mehteran Takımının mini bir konser verdiği kongreye kutlama mesajı gönderen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleşmesiyle gelecek nesillerin muasır, muzaffer ve müreffeh bir ülkede güvenle ve onurla yaşayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet’in yeni yüzyılında yeni bir Türk destanı yazmak ve bunu da yaşatmak azminde olan bir iradenin varlığına işaret eden Bahçeli mesajında şu ifadeleri kullandı:

“100’ncü yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bugün atacağımız her hayırlı adım önümüzdeki yeni yüzyılı imar ve ihya edecektir. Bugün yapacağımız her fedakârlık yeni yüzyılın süper güç Türkiye’sinin çatısını örecek, sütunlarını dikecektir.

Daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli, daha zengin, daha iyi hayat şartlarına ulaşmış insan gayemizden, aynı şekilde toplum ve millet amacımızdan taviz vermeden haklı ve hürriyet merkezli mücadelemizi istikrarlı şekilde sürdürmekte kararlıyız.

Türkiye’mize zillet müstahak değildir. Hezimet vaat eden, çıkar ve koltuk hesabı yapan, kulislerin fısıltısıyla ayakta duran, fitnenin ikmaliyle varlığını koruyan, günü kurtarmaktan başka hesabı olmayan köksüz ve fikirsiz siyaset Türkiye’mize asla layık değildir.

Yılmadan, yorulmadan, saflarımızı bozmadan diri şekilde dava ve siyaset mücadelesine devam edeceğiz. Fitne mevziisine yatıp fırsat kollayanlara da asla göz açtırılmayacak, müsamaha gösterilmeyecek, müsaade edilmeyecektir.”

"NEFİSLERİMİZİ BİR KENARA KOYDUK"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın ise konuşmasında Türkiye’nin aydınlık geleceği için nefislerini bir kenara koyduklarını ve Cumhur İttifakı olarak millete hizmeti esas aldıklarını söyledi.

Konuşmasında gençlere seslenen Aydın, “Büyük zaferlerin, büyük başarıların hikayesine baktığımızda büyük zaferlerle başarılar güçlü bir ayakla tezahür eder, sonuca ulaşır. Bunun birincisi hayal etmektir. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Ülkü Ocakları'nda bunları öğrendik biz. Hayal edince bir şey gerçekleşir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin elli dört yıllık mazisine baktığımız zaman güçlü bir silsileyi görürsünüz. Biz Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin liderinin, sayın genel başkanımızın söylediği gibi 'Hadi oradan. Biz başbakanlık derdinde, bireysel çıkar peşinde değiliz' duruşunun gururunu yaşıyoruz. Ve onun arkasından yürümeye devam edeceğiz” dedi.

"VATANA GÖZ DİKENLERİN HASMIYIZ"

Daha sonra kürsüye gelen MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, ülkenin şer karanlık emperyalist güçler tarafından ekonomik kuşatmalarla, çeşitli oyunlarla varlığı tehdit edilirken, vatana kem gözle bakanların hasmı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Yurdagül konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu önceliklerimizle kutlu bir mücadele de saf tutarken, bedbahtlara hizmet edenler boş durmadı ve düşman cephesine mermi taşıyanlar oldu. Kuytu köşelerde bu mücadeleyi uzaktan izleyip ülke bekasını görmezden gelen, şahsi ikbalinin peşinde savrulanlar oldu. Kravatlı efendilerine kölelik yaparak karanlık güçlerin oyuncağı olanlar oldu. Ama bizler, dün olduğu gibi bugün de karşılarında dimdik durduk. Liderimiz ulusal arenada bu mücadeleyi verirken, emir erleri olan bizler şehrimizde davamız ve milletimiz için var gücümüzle mücadelemize devam ettik.

Bu şehirde bizi yok saymak isteyen, Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarısından rahatsız olan her kim varsa çok iyi bilmelidir ki; yerleri ayaklarımızın altıdır. Ve yine çok iyi bilmelidirler ki, bizim için onlar Erzurum’da yok hükmündedir. Kendilerine vereceğimiz en önemli cevap, her gün bir öncekinden daha çok çalışmak ve milletimizin takdirini kazanmak olacaktır. Mücadelemiz Erzurum için, Erzurumlular için durmadan yılmadan ve yorulmadan devam edecektir.”

"MİLLETİN İRADESİNDEN BAŞKA GÜÇ TANIMAYACAĞIZ"

Teşkilat içerisinde kimsenin koltuk ve para sevdası olmadığını vurgulayan Yurdagül, “Bizlere verilen görev vatan için, millet için ülkemizin geleceği için yılmadan yorulmadan çalışmak ve milletine köle olmaktır. Bu hissiyatla 54 yıllık siyasi geçmişe sahip olan kutlu davamızda hiç bir arkadaşımın, menfaat, istismar, rant, koltuk ve para sevdası olamaz. Bizler bu duygulardan arınarak bu davaya gönül vermiş, bu davanın emrine girmiş neferleriz. Hak ile batılın mücadelesini verirken dünyevi ihtiraslarımızdan arınacak, hak ve hakikat üstüne yol alacağız. Biliniz ki; Gül bahçemizi güz mevsimine çevirmek isteyenler elbette olacaktır.

Siyasi rant peşinde koşarak Cumhur İttifakına zarar vermek isteyenler olacaktır. Unutmayınız, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, Cumhur İttifakı Kızılelma Seferberliğidir. Kızılelma’mıza dokunmak isteyen bedbahtlara verecek her daim bir cevabımız, uzanacak eli kıracak her daim bir yumruğumuz vardır. Kahve köşelerinde, arka odalarda yapılan dedikodulara değil, milletin sesine kulak verecek, milletin iradesinin üstünde hiç bir güç tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 600 delegenin 591’nin oyunu alan Adem Yurdagül, yeniden MHP Erzurum İl Başkanlığı’na seçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti Milletvekillerinin katılmadığı kongrede İYİ Parti’den Belediye Meclis üyeleri dahil 30 yönetici MHP saflarına geçti. Tek tek sahneye çıkan isimlere rozetleri takdim edildi.

Öte yandan Adem Yurdagül başkanlığındaki MHP Erzurum Teşkilatı şu isimlerden oluştu:

Editör

Son Güncelleme: 13.09.2023 13:49
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPAdem Yurdagül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.