Bir şeyin olacağını önceden haber vermeye kehanet, kuşaktan kuşağa aktarılan alışkanlıklara da gelenek deniliyor. Erzurum ile Mekke’nin aynı boylam üzerinde bulunmasından dolayı asırlardır devam eden, ezanlardan sonra ‘’Sala okuma’’ geleneği dünyada sadece Erzurum’a özgü bir gelenektir. Sebebi ise mübarek beldeyle aynı anda namaza durmaktır… Yine dünyada tek olan ve 488 yıldır devam eden bir başka gelenekte bin bir hatimlerdir. Bu gelenekte sadece Erzurum’a aittir. Kim bilir belki de erenler bunun için, ‘’Mevla’ya emanet olsun Erzurum’’ demiştir.

Gelenek demişken, atalarımızın kullandığı takvimlerden birisi olan 12 hayvanlı Türk takvimine göre 2022 yılı Pars yılı. ‘’Depremlerin, savaşların ve anlaşmazlıkların artacağı bir yıl’’… Dönelim işin kehanet boyutuna. İngiliz ressam Vera Stanley Alder, 1992 yılında yeni dünya düzeninin geleceğini, yazdığı mektupla müjdelemiş ve ‘’Bir plan var’’ diyerek amacını şöyle açıklamış; ‘’Dünya organizasyonu, dünya ekonomisi ve dünya dini’’… Ya ABD dolarının üzerindeki tek göz dikkatinizi çekti mi hiç? ‘’Her şeyi gören göz’’ anlamına geliyor ve dünyanın derin devleti olarak adlandırılıyor.

ABD’li şair Albert Pike, 1871 yılında yazdığı mektupta, 1. 2. ve 3. Dünya savaşlarının nasıl çıkacağını şöyle anlatıyor; ‘’Amacımıza ulaşmak için dünya savaşı çıkmalı. Rusya zayıflatılıp, İngiliz ve Almanlar savaştırılmalı. Savaş sonunda komünist düzen yerleşmeli, hükümetler yıkılmalı ve din zayıflatılmalı. Ardından 2. dünya savaşıyla faşistler ve Siyonistler savaşmalı. Filistin'de İsrail devleti kurulmalı. 3. dünya savaşıyla da Müslümanlarla İsrail devleti birbirlerini yok etmeli. Aynı anda tüm milletlerin fiziksel, ahlaki, ruhsal ve ekonomik olarak çöküşleri sağlanmalı. Kanlı kargaşayla korku içinde mutlak ateizm ortaya çıkarılmalı’’.

Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin’in 1997 yılında yazdığı, ‘’Rusya’nın jeopolitik geleceği’’ adlı bir kitabı var. Yazılanlar hiçbir şey göründüğü gibi değildir dedirtiyor. Rus askeri akademilerinde ders olarak okutulan kitapta; ‘’Rus imparatorluğu, Gürcistan’ın bölünmesi, Finlandiya’nın ilhakı ve Ukrayna’nın işgali’’ konuları işleniyor…

Kehanet mi komplo teorisi mi dersiniz..?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.