Yüzde 8’den, yüzde 80’e

Erzurum'da temizlik konusunda Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterleri yerine getiren okullara sertifika verildi.

admin
admin
08 Mayıs 2017 Pazartesi 23:16
Yüzde 8’den, yüzde 80’e

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılında yürürlüğe giren "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" sertifika töreni Erzurum'da yapıldı.

Erzurum Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen ve kentteki 865 okulun dahil edilip 20 okulun öğrenci ve öğretmenlerinin temsili olarak katıldığı programda sertifika verildi.

Temizlik konusunda belirlenmiş kriterleri tamamlayan okullara verilen sertifikalar ile çok sayıda okul beyaz bayrakla buluşturuldu.

Törende konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da beyaz bayraklı okul sayısında önemli artış olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Erzurum'da beyaz bayraklı okul sayısı yüzde 8 oranındaydı. Sağlık Bakanımızla yaptığımız toplantıda Bakan bey bu oranın çok düşük olduğunu söyledi. Ben de belediye başkanımız, milli eğitim müdürlüğümüz ve diğer kurum yetkililerine güvenerek bu oranın artırılması yönünde talimat verdim. 3 ay geçmedi ve bu oran yüzde 80 oldu. Bu başarı, 'başaracağım' diyen arkadaşlarımın başarısıdır. Bugün bu koltukları işgal eden yetkililer olarak vatandaşlarımızın rahatını, huzurunu, emniyetini, güvenliğini, sağlığını korumak ve kollamak bizlerin görevidir."

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Mustafa Kemal Başaralı da beyaz bayrak sertifikasının yalnızca kağıttan ibaret olmadığını söyledi.

Başaralı, sertifika alan okulların geleceğe imza attıklarını belirterek, "Sağlıktaki bu başarının sürdürebilirliği çok önemlidir. Özellikle Erzurum'daki yöneticilerin bu konuda çok gayretli çalışmaları var. Tüm illerimizden de bu konuda aynı gayreti bekliyoruz" dedi.

Beyaz bayrak sertifikasının startını Erzurum'da verdiklerini ifaden Başaralı, şöyle konuştu:

"Türkiye'de şu anda Erzurum beyaz bayrak kürsüsünde birinci sırada. Her ilin durumu farklı olduğu için bu başarıyı elde edemiyoruz. Ancak Erzurum bu konuda çevre illere ve tüm illerimize de bu konuda örnek olacak. Temiz bir çevre ve hijyen önümüzdeki dönemde hem yaşanabilir şehirler için hem de halk sağlığı açısından çok önemlidir."

Konuşmaların ardından öğrencilere ve öğretmenlere beyaz bayrak sertifikası verildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.