Vali Çiftçi: Yavrularımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamalıyız

Vali Mustafa Çiftçi, programda, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

admin
admin
12 Eylül 2023 Salı 12:52
Vali Çiftçi: Yavrularımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlamalıyız

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı açılışı programında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, “Temennim ve niyazım odur ki, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi, göz aydınlığımız yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları daha donanımlı hale getirmek, böylece vatana, millete faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, en büyük dileğimiz ve temennimizdir” dedi.

Erzurum'da Yakutiye ilçesi Ömer Duygun İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı başlangıcı dolayısıyla düzenlenen programda, öğrenciler, şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sundu. Programda, üst sınıf öğrencileri birinci sınıfa yeni başlayan öğrencileri çiçeklerle karşılayarak "hoş geldiniz" dedi.

“HEPİMİZ EĞİTİMİN VE ÖĞRETİMİN BİRER PARÇASIYIZ”

Vali Mustafa Çiftçi, programda, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğrencileri geleceğe hazırlamayı ve daha donanımlı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

“Temennim ve niyazım odur ki, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi, göz aydınlığımız yavrularımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, onları daha donanımlı hale getirmek, böylece vatana, millete faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, en büyük dileğimiz ve temennimizdir. Günümüzde eğitimin sadece okullarla sınırlı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla bunlar da eğitimin birer parçası haline geldiler. Okullarımızın ağırlığı belli ölçüde azaldı belki. Ancak yine de okullarımız eğitimin kalbi ve merkezi olmaya devam ediyor. Yine internetin yaygınlaşmasıyla beraber bilgi güvenliği ve elde edilen bilginin kullanımı noktasında da okula, öğretmene tekrar ihtiyacımız olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu manada hepimiz eğitimin ve öğretimin birer parçasıyız. Toplum olarak bu sorumluluk hepimizin omuzlarının üzerinde. Dolayısıyla eğitimi, öğretimi sadece okula, öğretmene, Milli Eğitim camiasına ihale etme şansımız yok. Toplum olarak bundan hepimizin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TAKİP EDELİM”

Vali Çiftçi velilere de seslenerek, “Lütfen öğrencilerimizi takip edelim. Çocuklarımız okula devam ediyor mu? Kimlerle arkadaşlık ediyor. Zararlı alışkanlıklar ediniyorlar mı? Bunu mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla ben şuna inanıyorum. Başarısız öğrenci yoktur takip edilmeyen, yeterince ilgilenilmeyen öğrenci vardır. Eğer velilerimiz öğrencileriyle kadar ilgilenirlerse okullarda aldıkları eğitimler, öğretmenlerimiz, öğrencilerimize gerekli ilgiyi, eğitimi gösterirlerse toplumda bu konuda üzerine düşeni yaparsa ben geleceğimizin daha aydınlık olacağını, daha güzel olacağını değerlendiriyorum. Bizim öncelikle üzerimize düşen görevlerimiz var. Toplumdan herhangi bir hak talep etmeden üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Ailemiz bizden, öğrencilerimizden iyi bir evlat olmasını, iyi bir evlat olmamızı bekliyorlar. Öğretmenlerimiz iyi bir öğrenci olmamızı bekliyorlar. Devletimiz, milletimiz iyi bir vatandaş, devlete, millete faydalı, iyi birer insan olmamızı bekliyorlar. Dolayısıyla bunların hepsini yerine getirebilmemiz için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız da 20 ilçede 1353 okulda 187 bin 838 öğrenci ve 11 bin 763 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıkların tamamlandığına değinen Yıldız, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın, insana özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğu bilinciyle temel eğitimden orta öğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız." ifadesini kullandı.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı açılışı münasebetiyle Ömer Duygun İlkokulu’nda düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız ve diğer davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte ilk ders zilini çaldı, sınıfları ziyaret etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.