Özel öğrenciler için sertifika aldılar

ETÜ’lü öğrenciler, özel gereksinimli çocuklara eğitim verecek.

admin
admin
13 Mayıs 2023 Cumartesi 16:57
Özel öğrenciler için sertifika aldılar

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Doğu Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında eğitim alan spor bilimleri fakültesi öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.

Rehabilitasyon merkezlerinin spor eğitmeni ihtiyacını karşılamak ve spor bilimleri fakültesi öğrencileri için yeni istihdam alanları oluşturmak amacıyla hayata geçirilen protokol kapsamında, öğrencilere 16 hafta süresince ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Namlı ve Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Mehmet Işık tarafından eğitim verildi. Özel gereksinimli çocuklara yönelik uygulamalı spor ve egzersiz eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, başarılı olan kursiyerlerin rehabilitasyon merkezlerinde eğitmen olarak görev alabileceğini belirterek: “Programımızın engelliler haftasında olması oldukça güzel bir tevafuk oldu. Üniversitemizde bilimsel çalışmalara olduğu kadar toplumun genelini ilgilendiren konulara da önem veriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Doğu Akademi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yapmış olduğumuz iş birliğiyle spor bilimleri fakültesi 4. sınıf öğrencilerimiz kapsamlı bir eğitim sürecinden geçerek bugün sertifikalarını almaya hak kazandılar. Ayrıca bu sertifika ile öğrencilerimiz özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklara eğitim verebilecek eğitmenlerin yetiştirilmesine de katkı sağlayacak. Bir kez daha bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, böylesine anlamlı bir projenin içerisinde yer alan öğrencilerimize de gönülden başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.