OKULLARIN “PROJE YARIŞMASI” HEYECANI

TÜBİTAK tarafından organize edilen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması bu sene 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

24 Şubat 2014 Pazartesi 10:10
OKULLARIN “PROJE YARIŞMASI” HEYECANI
Birbirinden güzel çalışmaların yer alacağı proje yarışması geçen yıl olduğu gibi bu senede Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in koordinesinde yürütülen yarışmaya bölgeden Erzurum dahil toplam 10 il katılacak. 

17 Mart 2014 günü başlayacak olan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın açılışını yapmak üzere Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı davet eden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir projeyle ilgili bilgiler verdi.

TÜBİTAK tarafından organize edilen yarışmanın bu sene 45. sinin düzenleneceğini belirten Prof. Dr. Beydemir: “Proje Türkiye’de 12 bölgede bulunan koordinatörlükler tarafından yürütülmektedir. Bu bölgeler, Ankara, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin, Samsun ve Van bölgeleridir.

Erzurum bölgesi, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşmaktadır.

Araştırma Projeleri Yarışması, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, olmak üzere 10 ayrı dalda gerçekleşmektedir.

Bu yıl Bölge koordinatörlüğümüze toplam 2078 adet proje başvurusu yapılmıştır. Bu sayı ham proje sayısı bakımından Bölgemizi diğer Bölgelerden çok daha yukarıya taşımış ve Bölgemiz ham proje sayısında Türkiye’de birinci sıraya oturmuştur. Bu başarı Erzurum Bölgesine bağlı tüm illerimizin özverili çalışmaları ile elde edilmiş bir başarıdır. Bölgemize bağlı illere göre proje dağılımı şöyledir; Erzurum 1095, Kars 273, Trabzon 224, Artvin 190, Erzincan 147, Rize 51, Gümüşhane 39, Bayburt 31, Iğdır 26 ve Ardahan 2 projedir.

Jüri üyeleri tarafından yapılan ön elemeler sonucu bu projelerden 100 tanesi 17 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan bölge sergisine çağrılmıştır. Sonuçlar TÜBİTAK’ın sayfasından ilan edilmiştir. Bölge sergisi esnasında yine jüri üyeleri tarafından yapılacak olan son değerlendirmeler sonucunda bu projelerden bir kısmı seçilerek Ankara’ya bölgemizi temsilen gönderilecektir” diye konuştu.

Erzurum bölgesinin Türkiye’de ham proje başvurusu ile ilk sırada yer almasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Vali Altıparmak bunun büyük bir azim ve çaba ile mümkün olduğuna dikkat çekti. Proje kapsamında yarışacak olan tüm öğrenci ve eğitimcilere başarılar dileyen Vali Altıparmak kendisinin de bu tür çalışmaları ilgiyle ve beğeniyle takip ettiğini dile getirdi.

Editör

Son Güncelleme: 24.02.2014 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.