ÖĞRETMEN ADAYLARI ALAN SINAVINDA TER DÖKTÜ

Erzurum merkezi ve çevre illerden gelen birçok öğretmen adayı KPSS'nin ardından bugün yapılan ilk Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde (ÖABT) ter döktü.

14 Temmuz 2013 Pazar 15:58
ÖĞRETMEN ADAYLARI ALAN SINAVINDA TER DÖKTÜ
ÖSYM tarafından ilk kez düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavında, 150 bin 174 öğretmen adayı ter döktü. Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi'nde gerçekleşen sınav saat 09.30'da başladı ve 75 dakika süre verildi.
Sınavda 40 soruluk alan bilgisi testi ile 10 soruluk alan eğitim testi yer aldı. Sınavdan çıkan öğretmen adayları sınavın beklediklerinden zor olduğunu ifade etti.

Sınav, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce, Almanca, Fransızca) alanlarında yapıldı.
Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van'da düzenlendi. 

Editör

Son Güncelleme: 14.07.2013 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.