Naim köprüsü ile üçüncü oldular

ETÜ’lü öğrenciler uluslararası çelik köprü yarışmasında 3. oldu.

admin
admin
16 Mayıs 2023 Salı 00:00
Naim köprüsü ile üçüncü oldular

ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri Ayça Genç, Emirhan Nuri Bektaş, Hilmi Karadayı ve Alpay Sosyal' dan oluşan takımın teknik danışmanlığını Arş. Gör. Burak Gedik, kulüp akademik danışmanlığını ise Dr. Dilek Okuyucu yaptı. Milli halterci Naim Süleymanoğlu'ndan etkilenerek Naim Köprüsü adı verilen proje hakemler tarafından yapılan tasarım ve hesap değerlendirmeleri sonucunda finale kalmaya hak kazandı.

Köprü mekanik performansının, ağırlığının ve birleştirme süresinin değerlendirildiği final etabı ise 8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirildi. Uygulama ve deney etapları sonucunda tüm performans parametrelerinin birlikte değerlendirilmesi ile Naim Köprüsü üçüncülüğü ETÜ’ye kazandırdı.

Köprünün tasarım ve imalat aşamasında ETÜ’nün tüm bilgisayar ve laboratuvar olanakları kullanıldı. Köprü imalatı için Yapı Mekaniği Laboratuvarı'nda bir aydan fazla yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Yarışma ekibine Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası sponsor desteği sağladı.

Editör

Son Güncelleme: 16.05.2023 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.