MÜSTEŞAR TEKİN, ÖĞRENCİLERE YENİ MÜFREDATI ANLATTI

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin öğrencilere yeni müfredatı anlattı. Müsteşar Tekin, “Yeni müfredatın en önemli özelliği öğrencilerimize okul dışında yetenekleri ile alakalı imkanlar sunmasıdır. Sizleri en mutlu edecek olan şeylerden bir tanesi ise müfredatımız hafifletildi” dedi.

admin
admin
06 Şubat 2017 Pazartesi 19:46
MÜSTEŞAR TEKİN, ÖĞRENCİLERE YENİ MÜFREDATI ANLATTI

Şükrüpaşa Eğitim Kampüsü ziyareti kapsamında memleketi Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısının ilk dersinde öğrencilere yeni müfredatı anlattı. Müsteşar Tekin yeni müfredatın hafiflediğini belirterek, “Bugünlerde kamuoyu özellikle yeni müfredatı konuşuyor. Yeni müfredatın en önemli özelliği öğrencilerimize okul dışında yetenekleri ile alakalı imkanlar sunmasını istiyoruz. Bu kapsamda yeni müfredatın bir artısı da sizlerin yeteneklerinizi ortaya çıkarmasıdır. Artık öğrendiğiniz her şeyi günlük hayatta nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Sizi en mutlu edecek olan şeylerden bitanesi müfredatımız hafifletildi. Gereksiz dediğiniz birçok şey artık olmayacak. Ama size kötü bir haberim var bu anlattıklarım sizleri hiç ilgilendirmiyor. Önümüzdeki yıllarda başlayacağımız için sizler adına çok geç olmuş olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE EĞİTİM-ÖĞRETİM DÜNYA ORTALAMASINI YAKALAMIŞ DURUMDA”

Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısını Erzurum’da başlattıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Eğitim Öğretim yılı bu yıl ikinci yarıyılını Erzurum’da başlatıyoruz. Hem öğretmen hem de öğrenci arkadaşlarımızla hayırlı bir yıl geçirmek için buradayız. Şükrüpaşa eğitim kampüsü gibi yerler Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşmaya başladı. Özellikle Türkiye’de eğitim-öğretim ile ilgili istatistikler dünya ortalamasını yakalamış durumdadır. Artık 50-60 kişilik sınıflar olmayacak. Şuanda Türkiye kademeler itibarı ile artık sınıflar 20’li rakamlarda olacak. Aynı şekilde öğrenci sayısına düşen öğretmen sayısı da dünya ortalamalarındadır.” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM KONUSUNDA ERZURUM’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Erzurum’a eğitim konusunda ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Müsteşar Tekin, “Türkiye eğitim alanında iyi yol kat etti. Erzurum’da bu anlamda son birkaç yılda önemli yol kat etti. Özellikle ben Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına geldikten sonra Erzurum’un eğitim konusunda pozitif ayrımcılık yaptığımız söylenebilir” şeklinde konuştu.

“HALEN ÇİVİ ÇAKAMADIĞIMIZ YATIRIMLARIMIZ VAR”

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye’de planlanan yatırımları değişik sebeplerden dolayı ihale aşamasına dahi getiremediklerini belirtti. Tekin şöyle devam etti:

“Türkiye’de her yıl planladığımız yatırımların yaklaşık yarısını değişik sebeplerden dolayı ihale aşamasına dahi getiremiyoruz. Özellikle arazi ve imar problemleri sebebi ile bu yatırımlarımızı gerçekleştiremiyoruz. 2010 yılında programa dahil ettiğimiz ama halen çivi çakamadığımız yatırımlarımız var. Bu konuda biz Erzurum’da bir sıkıntı yaşamadık.”

Erzurum’a yapılan yatırımlardan dolayı Müsteşar Yusuf Tekin’in bir kazanç olduğunun altını çizen Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, “Sayın Müsteşarımız Erzurum’a yapılan yatırımlar için gerçekten büyük bir kazancımız. Türkiye’de eğitim- öğretim alanında özellikle ortaöğretim alnında yatırım alan illerden birisi Erzurum oldu. Erzurum’un okul ihtiyaçları gerek daha önceki valilerimiz olsun gerekse şimdiki Sayın Valimiz olsun okulların ihtiyaçları için gerekli tespitler de bulunmuşlardır. Bundan dolayı ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise, Müsteşar Tekin’in yapamadığı bütün projelere talip olduğunu söyleyerek, “Sayın Müsteşarımızın sözlerini alarak devam etmek istiyorum. Sizlerin yapamadığı bütün projelere biz Erzurum olarak talibiz. Bizim gerek arsa gerekse imar alanında hiçbir sıkıntımız yok. Erzurum’un şehir merkezi çok fazla göç almaya başladı. Şuanda okullarımızda yüzde 50’ye yakın ikili eğitim yapıyoruz. Bunun ortadan kalkması için toplamda 500 dersliğe ihtiyacımız var. İlçelerdeki öğretmenlerimizin barınma problemleri var. Köy okullarında öğretmenlik yapan öğretmenlerimize bizler 2016 yılının sonlarında bir proje başlattık. Prefabrik yalıtımlı evler yaparak öğretmenlerimize tahsis ettik. Bu evleri daha arttırarak öğretmenlerimizin barınma sıkıntılarını ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ziyaret sonrasında protokolle okul binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.