Liseli İdil’den uluslar arası başarı

Erzurumlu öğrenci ABD'de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda ödül aldı.

admin
admin
25 Mayıs 2021 Salı 07:31
Liseli İdil’den uluslar arası başarı

Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi İdil Büyükgölcigezli, çevre mühendisliği alanında hazırladığı projeyle ABD'de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda (ISEF) büyük ödül kategorisinde dünya dördüncüsü oldu.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğrenci Büyükgölcigezli, ABD'nin çeşitli şehirlerinde lise seviyesinde düzenlenen, dünyanın en büyük bilim yarışması olma özelliğini taşıyan ve her yıl 80’den fazla ülkeden, 1100’ün üzerinde projenin yer aldığı yarışmaya katıldı.

Büyükgölcigezli, yaklaşık 1800’den fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada, danışman öğretmeni Dr. Şengül Tuğba Özeken Berber’in rehberliğinde hazırladığı çalışmasıyla "Çevre Mühendisliği" alanında ödül kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Büyükgölcigezli’nin hazırladığı, danışmanlığını Dr. Berber’in yaptığı "Safranın ve Kristal Viyole Boyar Maddelerinin Pyracantha Cocciena Biyokütlesi ile Adsorpsiyonu" adlı projesinin ISEF’te büyük ödül kategorisinde ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Kaygusuz, sabır ve emek gerektiren, yıllar süren çalışmalar sayesinde kazanılan bu başarının tesadüf olmadığını kaydetti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.