Kar şehrinde buz ve kar sporları lisesi

Uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapan Erzurum'daki Tematik Spor Lisesine, özel yetenekle öğrenci alınacak.

admin
admin
14 Haziran 2017 Çarşamba 23:07
Kar şehrinde buz ve kar sporları lisesi

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan kentin Aziziye ilçesinde yer alan Erzurum Tematik Spor Lisesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 67 spor lisesinden 8'inin çeşitli branşlarda "Tematik Spor Lisesi"ne çevrilmesi için toplantı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde, kurumun Spor Şube Müdürü Güngör Şenses başkanlığında yapılan toplantıya, Curling Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Çelebi, Türkiye Kayak Federasyonu asbaşkanları Fatih Kıyıcı ve Necip Fazıl Kishalı, aynı kurumun teknik kurul üyesi Serhat Aktaş, buz hokeyi antrenörü Abdulkerim Çintimar, sürat pateni antrenörü Zeynep Erkılıç ile Erzurum Tematik Spor Lisesi Müdürü Sinan Topallı katıldı.

Toplantıda, söz konusu tematik spor lisesinde yapılacak olan faaliyetler ele alındı.

Bu liseye, alp disiplini, kayakla atlama, biatlon, snowboard, kayaklı koşu, curling, buz hokeyi, buz pateni ve sürat pateni gibi branşlarda öğrenci alınacağı belirtildi.

Okula alınacak olan ve 23 Haziran'a kadar kayıt yaptırmaları gereken öğrenciler, 3 - 7 Temmuz tarihleri arasında özel yetenek sınavına tabi tutulacak.

Toplantıda, Çelebi, Kıyıcı, antrenörler Aktaş, Çintimar ve Erkılıç, lisenin sınav komisyonu üyeliklerine seçildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.