ER-VAK’tan Bakan Yusuf Tekin’e teklif

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, tarihi Erzurum Lisesiyle ilgili teklifte bulundu.

admin
admin
20 Ağustos 2023 Pazar 09:08
ER-VAK’tan Bakan Yusuf Tekin’e teklif

Sultan II. Abdülhamit tarafından 1889 yılında yaptırılan ve 1924 yılında Atatürk’ün ziyaret ettiği Erzurum Lisesi’nin, Türk Milli Eğitimine büyük hizmetler verdiğini ve ülkenin en ünlü liselerinden biri olduğunu hatırlatan Güzel, tarihi lisenin fiziki yapısının elden geçirilmesini ve bitişiğindeki Eski Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesinin de Erzurum Lisesi’ne katılmasını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den istedi.

Yakın zamanda yıkılan ek binasıyla etrafı açılan tarihi lisenin, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesiyle bütünleşmesi halinde ortaya estetik açıdan çok güzel bir tablonun çıkacağını belirten Güzel, en büyük arzularının Erzurum Lisesinin fiziki yapısı ve eğitim kalitesiyle eski şöhretine kavuşturulması olduğunu belirterek, MEB Yusuf Tekin’in bu konuya eğilmelerini Erzurumlular adına istedi.

Editör

Son Güncelleme: 21.08.2023 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yunus Öztaşyonar 2023-10-07 14:02:29

Bu tarihi lisemizin aynı zamanda Fen lisesine dönüştürülmesi en büyü dileğimiz

Avatar
Nesrin YILDIZ 2023-08-20 22:18:11

Geç kalınmış olsa da müthiş bir teklif, tam yerinde, tam zamanında harika bir talep. %100 katılıyor destekliyorum... Eğitim-öğretim kaltiesinin de artırılması koşuluyla umarım bu hayal gerçek olur. Eğitimin ticareti yapılmamalı düşüncesiyle paralı okullardan çok daha nitelikli eğitim-öğretim de beklentimizdir.