Dr. Ulaş, Teknofest’te gururumuz oldu

TÜBA Teknofest Doktora Bilim Ödülüne Dr. Sümeyye Ulaş layık görüldü.

admin
admin
01 Mayıs 2023 Pazartesi 11:48
Dr. Ulaş, Teknofest’te gururumuz oldu

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından her yıl düzenlenen en iyi tez çalışması için verilen TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü, "Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisinin Türk Kültürüne Uyarlanarak Otizm Tanılı Çocuklar ve Tipik Gelişim Gösteren Çocuklar ile Ebeveynleri Üzerinde Etkinliğinin İncelenmesi" başlıklı tez çalışması ile Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sümeyye Ulaş'a verildi.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Seçer ve Florida Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cheryl B. McNeiln danışmanlığında hazırlanan tez çalışması TÜBA tarafından Doktara Bilim Ödülüne layık görüldü.

Dr. Ulaş'a ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen TEKNOFEST 2023 - İstanbul'da düzenlenen törende takdim edildi.

Dünyada çocuk psikoterapisi alanında kanıta dayalı terapi yaklaşımları arasında yaygın bir şekilde kullanılan PCIT'nin (Ebeveyn Çocuk Etkileşim Terapisi) Türk kültürüne uyarlaması ve tipik gelişim gösteren ve Otizm tanılı çocuklar üzerinde etkililiğinin incelediği tez çalışmasının, Türkiye'nin en prestijli kurumlarından biri olan TÜBA tarafından ödüle layık görülmesinin gurur verici olduğuna değinen Dr. Sümeyye Ulaş, bu başarının Yeni Nesil Üniversite Vizyonu ve Araştırma Üniversitesi kimliğinin önemli bir yansıması olduğunu söyledi.

Tez sürecinde danışmanlığını yapan Prof. Dr. İsmail Seçer ile Prof. Dr. Cheryl B. McNeil'e ile teşekkür eden Ulaş, bu başarının genç araştırmacılara örnek olmasını diledi.

Editör

Son Güncelleme: 01.05.2023 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.