Onca işinin arasına bir de yeni kitap sığdırdı..

Sizi bilmem ama bence başlık ‘cuk’ oturdu.

Erzurum kitaplığına sayısız eserler kazandıran, bugünlerde de Şehir Arşivi ile yatan, Şehir Arşivi ile kalkan, bütün mesaisini kale ve çevresinde harcayan Prof.Dr.Murat Küçükuğurlu için yaptım bu tanımı..

Erzurum Teknik Üniversitesi eski rektör yardımcılarından olan genç profesör Murat Küçükuğurlu, onca yoğunluğunun arasına bir de Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki Erzurum ticaretinin yolculuğunu anlattığı Ticaret ve Sanayi Odası kitabını sığdırmayı başaran da bir isim.

Osmanlı’dan günümüze Erzurum ticaret ve sanayi hayatını bize anlatan, hafızalarımızı tazeleyen, gelecek nesillere ışık tutacak, titizlikle hazırlandığı belli olan bir eser olmuş, tebrikler.

Büyük emek verilmiş, çok ter akıtılmış, her sayfasından belli.

Önceki gün akşam büyük emekler verdiği Şehir Arşivi’nin kapısının önünde sevgili Murat hocanın objektifime yansıyan bu görüntüsü, sanıyorum o yorgunluğunu anlatmaya yetiyor.

Erzurum için hem davası hem de kavgası bulunan, genç tarihçilerin de modeli olan ‘az’ bulunan bu üreten genç akademisyene selam olsun…

ERVAK Başkanı Erdal Güzel ağabeyin dediği gibi, Allah nazarlardan saklasın.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler. İçtikçe susuzlukları artar! (İbni Arabi)

DUVARIN DİLİ : Büyük düşün, seneye de düşünürsün!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.