Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri için aday adayları parayı basmaya ve vekillik hayalleri kurmaya başladılar. Ücreti en pahalı parti CHP olurken, ücretsiz tek parti TİP. Hazine yardımlarında AKP 1 milyar 962 milyon, CHP 1 milyar 44 milyon, HDP 539 milyon, İYİ parti ise 153 milyon lira alacak.      

Aday adaylığı için AKP 20 bin lira, CHP 30 bin lira, HDP 15 bin lira, MHP 3 bin lira, İYİ parti 7 bin 500 lira, Saadet partisi 15 bin lira, DEVA partisi de 5 bin lira ücret belirledi. Konumundan memnun olmayan ve Erzurum’dan göç etmek isteyen yaşlı genç, bay bayan soluğu bir partinin kapısında alıyor..! Ya tutarsa..!

Asrın felaketiyle, taş üstünde taş kalmayan güneyimizdeki şehirlerde, insanlar bırakın göç etmeyi, birkaç günlüğüne bile memleketlerinden uzak kalamazken, bizim memleket sevdalısı (!) Erzurumlular, siyasetle yapacakları bir sıçramayla bir daha dönmemek üzere gitmeye hazırlanıyorlar. İstisnasız, 7’den 70’e herkes bu şehirden gitmeyi hayal ediyor, yalansa lütfen söyleyin..!

İnsan sormadan edemiyor? Acaba bu şehrin milli kahramanı olan Nene Hatun, 8 Kasım sabahı Ayaz paşa caminin minaresinden yükselen ‘’Moskof tabyalara dayandı’’ çağrısını duyduğunda bu şehirden göç etmeyi hiç düşünmüş müydü? Ya da elinde satırla kadın başına (!) tabyalara doğru koşarken, mevki makam düşünmüş müydü?   

Bugün herkes çıkarı, mevki, makamı ve çocuklarının istikbalini Erzurum dışında aradığı için siyasi çevrelerle bu amacına ulaşmaya çalışıyor. Haliyle de ne seçilmişin ne de seçilecek olanın bu şehre hiçbir faydası olmuyor… Sadece isimler değişiyor. İspat mı? Önce nüfusa bakın, sonra da şehirden seçilen tüm siyasilerin nerelerde yaşadığına..!

Kimse kusura bakmasın ama şehrin sorunlarından bihaber siyaset yürüten seçilmişler, Erzurum’un erimesine neden oluyorlar. Memleket yerine, eşe dosta iş yapıldığı sürece de sonuç değişmeyecek. Detayları, ‘’Yoksa sizin Dayı’nız yok mu’’ başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.    

Uzatmayayım, ‘Parti araç, Erzurum amaç’ olmadıktan sonra ülkem için seçim, şehrim için göç zamanı..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bünyamin 2023-03-26 21:31:07

Haklısın hem de yerden göğe kadar haklısın ama reisi tek bırakamam. Türkiye için Recep Tayyip Erdoğan

Avatar
Sevgi 2023-03-25 21:37:53

Merhaba Ömer Bey...hoş dermişsiniz...ey dermişsiniz de biraz fazla karamsar bir yazı yazmışsınız!Eskilerle ,yenileri yargılamışsınız!bence herkes bir şansı hakeder! Herkesin gönlünde bir aslan yatar ve o aslanı da ürkütmemek gerekir...Bu kadar adayın içinde bence mutlaka ''MEMLEKET SEVDALISI'' en az bir DADAŞ çıkacaktır!Erzurumlu bir gurbetçi olarak memleketim için hâlâ heyecanla çarpan bir kalbim var...ve ınanıyorum ki bu adaylar içinde de Erzurum'da kaçmak değil Erzurum'a hizmet için çırpınanlar var...

Avatar
Eskidadas 2023-03-25 09:05:13

Erzurum siyasette yol geçen hanına dönmüştür nedenlerini tek tek saymakla bitiremeyiz işsizlik yerinde duruyor ses yok okusanda askriucret okumasandaistersen beş fakülte bitir