Dünyadan bereket kalktı, merhamet kalktı, insanlık zayıfladı. İnsanlığa rastlamak neredeyse zorlaştı, gittikçe de zorlaşacak gibi görünüyor. İnsanların psikolojik durum seviyeleri toplumun huzur ve güvende olduğunu hissetmesi ve adalete güvenmesi ile doğru orantılıdır.

Umursamayan insanlar, zulme ses çıkarmayan insanlar da zulmün büyük bir parçasıdırlar. Bu konuda devlet, üniversiteler, sosyologlar, hukukçular, aileler, bütün sivil ve resmi kurumlar adalet aramalılar, şiddetin karşısına dikilmeliler.

Bakımevlerinde kalan insanlara şiddet görüntüleri nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu anlatıyor! Dehşet verici. Yarın hiç kimsenin bu şiddete maruz kalmayacağı garantisi yoktur!

Kimsesiz, oğlu, kızı ailesi sahip olmamış, bir çeşit kaderin çizdiği yazgıyla huzurevlerine sığınmış; yaşlılara şiddet. Kaldırıp yere vurarak, yatalak kalmasına sebep olan caniler, yastığı ağzına kapatarak boğmaya çalışan huzurevindeki bakıcılar, insan müsveddeleri; aramızdalar!

Dinini öğrenmek için kurslara katılarak veya ailesinin meslek sahibi olması için gönderdiği zavallı çocuklar! Oralarda şiddete, hakarete, tecavüzlere, aşağılanmalara maruz kalan masum, mazlum çocuklar! Sahipsiz, ailesinin eti senin kemiği benim diyerek teslim ettiği zavallı çocuklar!

Daha acısı bazılarının, tecavüzleri, aşağılanmaları, hakaretleri inkâr ederek, görmezden gelirler; işte bunlar şiddet yanlılarıdır! Ömrü bir canavara bedeniyle hizmet etmeye gönderilmiş bebek gelinler!

Kendi malıymış gibi eşini, sevgilisini sokaklarda vuran, öldüren acımasız gözü dönmüş katiller. Eşlerini, çocuklarını yıllarca döven aşağılayan şiddet uzmanları; sizi insanlıktan uzaklaştıran hakları sahi nereden alıyorsunuz?

İnsanlara yapılan zulüm yetmiyor, hayvanlara da şiddet uygulanıyor. Barınaklarda acımasızca hayvanlar dövülüyor, öldürülüyor, yakılıyor, tecavüz ediliyor!

İmdat!

Nüfusun yüzde kaçının bilmem hangi ırktan, dinden, mezhepten, siyasi görüşten olduğuyla övünenlere söylüyorum; şiddeti, canavarlığı hangi din, hangi ırk, hangi mezhebe, hangi siyasi görüşe sığdırabiliyorsunuz?

Adalet sağlanmalıdır.

Adalet ve daha fazlası için eğitim şarttır! Aslında çok geç kalınmasına rağmen, mutlaka ve mutlaka şiddeti toplumdan silip atmadan, çare bulmadan, hiçbir şeyin kıymetinin olduğunu sanmıyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.