Gecenin üçünde acı acı çaldı telefonum. Baktım arayan Gucur Yaşar..

- " Hayırdır Yaşar "

Ele bir telesir ki, "abi ... abi.. "

- " Dur bir nefeslen Yaşar ne oldi? "

- " Abi piçaği aldım daldım hepsine... "

Elim ayağım yanıma düşti. Yav telefon sanki ağırlaşti elimde. Kalbim küt küt atir. Ulan karıncaya kıyamaz Gucur kimi kesti. Telefondan Gucur'un sesi hala gelirdi.

- " Abi.. abi ordamısan ? "

- "Burdayam Gucur. Hele bir sakin ol anlat ne oldi, kimi kestin? "

- "Başından mi anladim."

- " Ulan başına kıçına başlatma! Anlat ne oldi,kimi kestin? Hepsi derken? Kaç kişi, ölümü yaralı mı? "

- '' Dur başından anladım abi "

- " Sakin sakin anlat Yaşar..”

- “ Abi ben şimdi yıllardır hayalini gurduğum bir ev aldım bilisen bahçeli “

- “ He Allah var etsin “

- “ Hayvanlarada düşgünem bilisen “

- “ Oglum sadede gel.. ”

- “ Aşimdi heç bir yere gelecah halim yoh abi. Sabah gelirem. Sen konum at yeter ”

- “ Gardaş mevzuya gel yani. Ne oldi oni anlat “

- “ Ha uzatmiyim abi ”

- “ Ha cedden rehmet uzatma”

- “ Çocuhluğumdan beri tavuklara düşgünem. Rehmetli anam bizi köyde o tavuhlarnan ohitti. Şehre yahın olduğumuzdan. Sabahciysak övleden sonra. Övleciysek sabah günlük yumurtalari kapi kapi dolanır satardıh. Ben çoh severdim tavuhlari. Hatta birez Gucurlugumda Pin de coh vahıt gecirmemden olmuştur.”

- “ Yav Yaşar... ''

- “ Tamam abi meseleye gelirem. Şimdi abi ben sıhı dur. Tavuhlarnan gonişiram ''

- “Zaten ahili bulmaz ki beni ”

- “ Abi sadece konuşsam ey... Ne dedihlarıni da anliram ''

- “ Buyur buradan yah ''

- “Abi essah diyirem. Çocuhken ben bunların dilini çözdüm ”

- “ Ulan Tavuğun dili ne Yaşar? Gdgıdgıdah değil mi ?”

- “ Abi gıdah gıdah da. Bunun uzun gıdahlamasi var kıssası var. Var ogli var. Her gıdahlamanın bir anlami manasi var.”

- “ Peki Yaşar... He gardaş . Mevzu ne, kime piçahla daldın? Saat üçbuçuh Yaşar. ''

- “ Abi bahtım Facede daha yeni paylaşım yapmışsan uyumamıştır dedim.''

- “ Peki Yaşar elime s…. Haklısan buyur anlat ''

- “ Abi yumurtaya zam gelene kadar her şey eydi. Nasıl yumurta iki uc katına cıhtı. Bende salah kafam gettim pine. Tavuklara mujde verdim. Dedim bundan sonra altın yumurtlirsiz ona göre. Ooo bunlar bir coşdi. Bir sevinçler. Pini gor şarki soyliyen mi dersen. Dans eden mi. Bir ara Deli Gız Sini bile oynadılar. ”

- “ İlginç ey...''

- “ Abi sabah heyecanla vardım pine ne gorim. Her zaman yumurtladıhlarının yarisini yumurtlamışilar. Dedim ahşam yoruldular ondandır. Ertesi gün daha az. Allah Allah! Ola ne olir ses etmedim. Havalar soyuh dedim. Pine ısıtıcı koydum. Temizledim. Kuluckaları elden geçirdim. Ertesi gün daha az. Bu arada bir havaya girdi bunlar. Yaşar kapiyi aç çöplüge gidecem. Yaşar yemi değiştir bunu sevmedih. Ne istirlerse tamam Çillim, olur Beneklim. Emriz olur sultanlarım Vallah otuz senedir garıma etmedigim iltifati anbu goti pohlulara ettim. Ama vaziyet ayni. Yumurtanın fiyati artır. Yumurta azalir. Bunlarnan bir konuşdum niye bele edirsiz bu ne vaziyet. Biri dedi:Ayahlarımızi uşitirih hep ondan. Gettim hepsine naylon terlik aldım. Durum ayni gettihce de kötiye gidir. En son dedim bir de horoznan görişim Ecep onda mi bir sıhıntı var. Ele ya abi sonuç da horozda iş yohsa tavuh ne yapsın. Horoz dedi: Abi yemin ederem ben her zaman neysem oyam. En ufak şüpen varsa kes başı mi... Horozi bilirem deliganlı cocuh. Zaten bir sıkıntı olsa tavuhlar durmaz bene derdiler. Horoz devam etti: Sen yanlış yaptın abi... Bunlara demiyecektin yumurtanın zamlandığını. Beledir bu işler. Azcıh işe yaradıhlarını anladıhları zaman hemen değişirler. Adama postin gıllarini saydırırlar. O arada bu Çilli tavuh bene bağırdi: Yaşarrrr terliklerim nerede ben pine gidecem herhalde yumurtlayacam. Benim gözüm döndi. Aldım piçaği daldım bunlara. Gendime geldigimde hepsini telef etmiştim. Niye abi niye hep böyle. Kime eysen desah darbe yiyirih. Kime değer versek zarar edirih. Kime can desek. Çor diyir. He söyle hele abi haksızmıyam...''

Derin bir nefes çektim. Çok şükür dedim . Döndüm Gucur Yaşar'a, “Haklısın kardeş hem de çok haklısın. Neyse yat şimdi. Yarın uzun uzun konuşuruz bunları ”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.