Dünyada ürettiğimiz kadar var olabiliriz! Zenginlik ve fakirliğimiz hem milli hem kişisel bazda üretimle ilgilidir. Üretim yoksa hayat sizi üretenlere muhtaç olmak zorunda bırakır!

Gelişen batı ülkelerinin bugünkü gelişmişlikleri, siyasal alanda güç ve söz sahibi olmaları, milletlerinin zenginliği ürettikleri ürünleri satmalarının sayesindedir.

Dünya markası üretip satmaları ve geri kalmış ülkeler dâhil bütün dünyada mallarını tanıtabilmeleri, paraya çevirebilmeleri kaliteleri ve üretme aşkları sayesindedir.

Biz ülke olarak şimdiye kadar geliştiremediğimiz veya emperyalizmin gelişmesine izin vermediği üretim bilincini aklımızda oluşturmamız gerekiyor. Ve üretim bilincini harekete geçirmemiz; üretmemiz gerekiyor.

Milletlerin zenginliği; devletlerin ekonomiye müdahil olmayıp arz ve talep yasasına göre işletmesine izin verdiği bir durumda ortaya çıkar”. Adam Smith. Arz ve talep malum; üretmek ve ürettiğine talep oluşturup pazarlamakla olur.

Milletler üretmeliler, fabrikaların bacaları tütmeli, tarlalar ekinlerle dolmalı, ekim alanları genişletilmeli, hayvancılık mahsulleri ülkemizi beslemekten başka ihraç edebilecek seviyeye çıkarılmalıdır.

Ufukta bir seçim görünüyor; vaatler zaten tutulmak için değildir(!), vaatler gönüllere genişlik vermek üzeredir(!) bol bol cek caklar duyacağız! Tarihimizden, dinimizden motivasyonlu ılık ılık esintilerle avuntulara şahit olacağız! Sonuçta üretimle ilgili bir gelişme olmayacak!

Sonuç değişmeyecek, üretim artmayacak, tarlalar beton, fabrikalar kapalı kalacak! İthalat bir milletin harakiri yapacağı zaman başvuracağı bir ticaret şeklidir. İthalat yapılamaz mı; elbette yapılır; ancak elektronik, makine, fabrika, uzay ve uçak sanayi, silah, ilaç, araç, gereçler satarsın da karşılığında üretmek için hammadde alırsın; bu doğal bir şeydir. Ama her şeyi paramız var diye ithal edip, üretimi felç etmek demek; bu dışarıya pazar olmak ve muhtaç olmak anlamına gelir.

“Cezbenin ve hurafenin zehrine karşı ilim,en başta gelen panzehirdir”. Adam Smith.

Üretmek bir ilimdir!

Bunun için genel bilinç, üretim kültürü oluşmalıdır. Çaresi ise malum okumak, okumak, okumaktır!

Kafalar aydınlanmadan, bilinç oluşturmak ve üretime ulaşmak hayalden öteye geçmez!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.