Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi’nde bir de anlamlı köşe açıldı

Türkü Paşa’ya büyük vefa

Vali Memiş’ten çok amaçlı salon sözü…

Ülke çapında türkü ve derleme denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan büyük ses sanatçısı ve müzik uzmanı merhum Raci Alkır, vefatının 12. yıldönümünde, hem mezarı başında anıldı hem de adına düzenlenen anlamlı bir açılışla unutulmadı.

Çatyolu üzerindeki Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi’nde büyük ustaya yaraşır bir köşe açıldı. Sanatçının oğlu Vahit Alkır, gelini eğitimci Sebile Alkır, kızları Kadriye Alkır Çapan, Şenay Alkır Sürbahanlı, Nesrin Alkır, torunları Levent Sürbahanlı, Ezgi Sürbahanlı tarafından organize edilen, okul müdürü Ömer Coşkun tarafından da düzenlenen Raci Alkır Köşesi’nin açılışını Vali Okay Memiş yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, TRT Bölge Müdürü Ayça Alemdar, Kızılay Başkanı Hüseyin Bozhalil, Muhasebeciler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Başkanı Murat Ertaş, TRT’nin emekli sanatçıları Kenan Tuna, Raci Alcan, ERSANDER yönetiminden Kadir Sabuncuoğlu, Öztürk Akkök, Doğan Hattatoğlu, Tevfik Şenel, Canip Cihangir ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta, okul öğrencileri, merhum Türkü Paşa’nın eserlerini seslendirdiler ve davetlilerden coşkulu alkış aldılar.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, merhum sanatçının Türk müziğine yaptığı katkının altını çizerek, birbirinden pırıl pırıl okul öğrencilerine çok amaçlı bir salon yapacakları sözünü verdi. Aynı programda usta sanatçılarımızdan Kenan Tuna ise, notaya aldığı ancak üstadın derlediği Hani Yaylam adlı eserini özel istek üzerine seslendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.