Tuba Dumlu Güler! Öğretmen! 2013 ve 2019 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Yılın en iyi Öğretmeni” seçilmiş.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un üstlendiği Varkey Vakfı ve UNESCO iş birliğiyle düzenlenen “2023 Global Thatcher Prize” (Küresel Öğretmen Ödülü) yarışmasında, Tuba Öğretmenimiz, 130 ülkeden 7 bin öğretmen arasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girmeyi başardı.

Tuba Dumlu Güler; “Erzurum’da köylerde okula gönderilmeyen kız çocuklarımızın okula gönderilmesi ve onların mümkün olan en iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayıp meslek sahibi olmaları için gayret gösterdim. Daha sonraki süreçte yaptığımız çalışmalarla Erzurum adına TÜBİTAK’ta birincilik elde ettim. TEKNOFEST için hazırladığımız proje ile 5. olduk. Her öğrencim için derslerde bireysel etkinlikler düzenleyerek hem bilimi sevdirmeyi hem de onların gelecekte çeşitli projelerde yer alabilmesini amaçlıyorum” diye konuştu. (Haber; Erzurum Gazetesi)

Değerli öğretmenimizin aldığı ödülü anlayabilmek için eylemlerine iyi bakmamız lazım!

“Okuyan okur, okumayan okumaz”, “ben anlatırım anlayan anlar, anlamayan anlamaz” veya “aldığım paraya bu kadar” diyen öğretmenlerimiz vardı; onlar gibi sıradan düşünmemiş.

Okula gidemeyen kız çocuklarımızın okulla buluşmasını sağlamış. Üstlerine eğilmiş, ilgilenmiş ve öğrencilerinin iyi meslek sahibi olmalarını sağlamış.

Tuba Dumlu Güler Öğretmenimiz, “Öğrencilerimizin çoklu zekâ yöntemiyle eğitim almaları için çabalıyorum. Derste sayısal zekâsı, görsel zekâsı ya da müziksel zekâsı olan her öğrencime bireysel etkinlikler yaparak hem bilimi sevdirmek hem de onların bilimsel yarışmalarda daha donanımlı, daha nitelikli olmalarını sağlıyorum. Bize başarıyı getiren de sanırım bu sınıf içindeki yöntemlerimiz oluyor”.

Tuba Öğretmene başarıyı getiren, öğrencilerine bilim ışığında hayata geçirdiği yöntemleri yanında, kendisini öğretmen olarak görmesi ve yeteri kadar sorumluluk alması ve öğrenci yetiştireceğim diye savaşmasıdır. Her imkânsızlıkla, her zorlukla, her yoklukla, yeri geldiğinde her öğrenci ve her aile ile tek tek savaşarak başarmış.

Tuba Öğretmenimizin başarıları; kitap okumak, okuduğunun anlamını kavramak, bilgilerini geliştirmek, hayata geçirmek için hedefler belirleyip, yeteri kadar sorumluluk ve risk alarak hedefleri için savaşmasından gelmektedir. Öğrencilerine konuyu belletme taktiğini yıllar önce okuduğum “Dünya Okulu / Yazan: Salman Khan” kitabında görmüştüm. Veya bütün üniversite kariyerini terk ederek köyüne öğrenci yetiştirmek için yerleşen Raçinski’yi hatırladım. Raçinski, bir roman kahramanı. “İdeal Öğretmen” yazar Grigory Petrov! Ve Tuba öğretmenin karakterinde Snellman’ı görüyorum. (Beyaz Zambaklar Ülkesi kahramanı/ Yazar Grigory Petrov!

Bütün öğretmenlerimizin öncelik ve ivedilikle kitap okumaları, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları ve halkımızın da mutlaka kitap okuma alışkanlığı kazanmaları; İlber Ortaylı deyişiyle “deli gibi kitap okumaları, okutmaları” gerekir.

Değerli Öğretmenimiz Tuba Hanım, Küresel Öğretmen Ödül değerlendirilmesinde birincilik kazanabilirse; 1 milyon USD ödül kazanacak. Ve kazandığı ödülü de öğrencileri için laboratuvar gibi etkinliklere harcayacağını belirtmiş.

Tuba Dumlu Güler bir savaşçı, bir kahraman, bir sihirbaz!

“Dünyada pek çok sihirbaz var. Ve her insan, eğer isterse, kendi yaptığı işte sihirbaz olabilir” diyor, Grigory Petrov!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.