Son yıllarda açılan tüneller sayesinde illerarası mesafelerin kısalmasının faydaları say say bitmez elbette.

Yolun medeniyet olduğu gerçeğinden hareket edersek, özellikle tünellerin yüklü maliyetlere rağmen ekonomiye ve sosyal hayata katkısı öyle böyle değil.

Ancak, özellikle Karayolları tarafından gerçekleştirilen bu yol yapımlarında Ovit, Kop, Zigana, Dallıkavak, Kırık tüneli neyse Tekman tüneli de odur.

Ne varki Tekman tüneli rafa kalkmış görünüyor ve bir nevi üvey evlat muamelesi görüyor.

Van ve Muş ile Erzurum arasındaki mesafenin de önemli ölçüde kısaltılması öngörülen tünel için proje de orta yerde var ama görünen o ki üzerine düşen yok.

Abdurrahmangazi türbesi civarında başlayıp Tekman’ın Aziziye bölgesine kadar uzanması planlanan 12 bin 300 metrelik tünel Erzurum’da da çalışmışlığı olan yeni Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Urluoğlu’nun umuduna kalmış gibi.

Sadece çiçeği burnundaki bakanı harekete geçirecek bir ziyaret yeterli olacak gibi duruyor. Durulacak zaman değil.

Bu benim son kararımdır.

BABA SÖZLER : Kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik. Ancak çok basit bir şeyi unuttuk. Kardeşçe yaşamayı! (Martin Luther King)

DUVARIN DİLİ : Söylesene be hayat! Yüzümüze güldün de biz mi surat astık?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.