Türk kültüründe ve dilinde önemli bir yer tutar atasözleri. ‘’Bir kızı bin kişi ister, bir kişi alır’’ atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Polat’ın, bir önceki listede yeralan Abdurrahim Fırat’tan sonra Erzurum listesinden AK Parti’nin 75 kişilik yeni MKYK üyeliğine seçilmesi, nedense bana bu atasözümüzü hatırlattı.

Bunun nedeni de bu MKYK üyeliği için başta eski milletvekilleri olmak üzere çoğu kişinin talipli olmasıydı.

Son 2 gündür AK Parti kulislerine kulak kabartıyorum, özellikle Erzurumlu hemen hemen her partili MKYK üyeliğini istemiş ama olmamış, daha doğrusu olamamış.

Aklınıza kim geliyorsa bilin ki o MKYK üyeliği için sadece hayal kurmamış, kendince girişimlerde de bulunmuş, bir umutla beklemiş.

Ancak, onca kişi arasında, hiç de bir hafta öncesine kadar ismi geçmeyen, çok da kulis yapmayan, belki de bir ay öncesine kadar MKYK üyeliği aklından bile geçmeyen Fevzi Polat’da karar kılındı ve bu sürpriz isim karşısında hevesler de kuşaklarda kalınmış olmuş!

***

Peki, aralarında eski mebuslar da olduğu halde herkeslerin iştahını kabartan MKYK üyeliği için Fevzi Polat’ın ismi nasıl öne çıktı ve listeye girmesi nasıl sağlandı?

Öncelikle Polat’ın ismi, ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den çıktı.

Uzunca bir süredir Büyükşehir’de Polat’a vekaletini veren Sekmen bu ismi ortaya atınca ve de çok ısrarcı olduğu anlaşılınca, önce eski Bakan, Milletvekili Selami Altınok, sonrasında da Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat tamam dedi, İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da olumlu bakınca iş Genel Başkan Vekili, Bursa Milletvekili Erzurumlu hemşehrimiz Efkan Ala’ya kaldı.

O da kendisiyle birlikte, Polat’ın MKYK listesinde yeralınmasında karar kılınca mutlu son gerçekleşti.

Halen Yakutiye Belediye Meclis üyesi de olan çiçeği burnundaki kurul üyesi ile dün görüştüm, duyduğu mutluluğu dile getirirken, çarşaf listeye yazılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

***

BABA SÖZLER : Yalnız kalmaya alışmış birine, herkes fazlalık gelir! (Bob Marley)

DUVARIN DİLİ :Traktör icat edildikten sonra öküzler çok başıboş kaldı..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.