Tek katı öpüp başımıza koyacağız artık!

Şükür ki ikinci katı çıkılmıyor!

Özellikle kentsel dönüşüm çalışmaları ile örnek ve marka şehirlerden biri olarak kabul edilmeye başlayan Erzurum’da kale ve saat kulesinin etrafının açılması kuşkusuz çok kıymetli bir şey.

Taa 1940’larda ki Belediye meclisinin tutanaklarında da teklif ve talep önerilerinin yer aldığını okuduğumuz, öğrendiğimiz kentsel dönüşüme uğrayan bu tarihi alanın açılmasına sanmam ki birileri dudak büksün, ileri geri konuşsun.

‘’Korunan tarih, dönüşen şehir’’ sloganı yerinde bir slogan ve yazar burada özneyi iyi yakalamış.

Şehre gelen yerli ve yabancı turistleri ilgisinden belli, yapılanın ne denli kıymetli olduğu.

Ancak.

Evet işte onca güzelliğin arasında illa ki bir çirkinlik göreceğiz, iş işten geçmiş olsa dahi ben de iyi niyetle o çirkinliğe dikkat çekmek istedim.

Geçtiğimiz günlerde yine bu köşede bahsetmiştim.

‘’Bu ne lahana, bu ne perhiz?’’ başlığını attığımı hatırlıyorum.

Tamamen ticari kazanç mantığıyla hareket edilerek bu güzel dönüşümün tam da önünde bina yapılıyor diye!

***

Cumhuriyet Caddesinden geçerken saat kulesini kapatacak şekilde hem de yol üzerinde yapılan bu bina inşaat, dönüşüme de fevkalade ters gibi duruyordu.

Bu konuda sadece rahatsız olan ben değildim, çoğu kişi de aynı görüşteydi.

Böyle bir ticari binanın o alanda yapılması doğru değildi.

Öğrendiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesi burayı gelir amacıyla yaptırıyormuş, en az 6 işyeri çıkartacak, bu yerleri ihaleyle özel şahıslara kiraya verecekmiş.

Onca para harcayan belediyenin elbette ticareti de düşünmesi normal. Bu bir yerde kabul edilebilir, doğal bir şey. Ama keşke bu işyerleri daha arka alanlarda yapsaydılar diye düşünüyorum.

Ne var ki burada yapılan ve bugün-yarın ihaleye çıkacak işyerlerinin olduğu binanın üzerine ikinci katın düşünüldüğünü, bundan vazgeçildiğini de öğrendiğimde ne yalan söyleyeyim, sevinmedim de değil!

Yeni haber bu.

Bu yapının 2 katlı olmasını artık düşünmek bile istemem, buna da şükür demekten başka yapacak bir şeyimiz de yok galiba.

Bu benim son kararımdır!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Uğraşarak düzeltemediğinden vazgeçerek kurtulursun! (Frida Kahlo)

DUVARIN DİLİ : Bırak hakikat incitsin seni, bir yalan avutacaksa!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.