YEŞİLYURT’TAN 19 MAYIS MESAJI

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “19 Mayıs, bundan tam 96 yıl önce başlatılan bir kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin adıdır” dedi.

19 Mayıs 2015 Salı 12:05
YEŞİLYURT’TAN 19 MAYIS MESAJI
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, “19 Mayıs, bundan tam 96 yıl önce başlatılan bir kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin adıdır” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Yeşilyurt mesajında, 19 Mayıs 1919 gününün, bir milletin şahlanışının ve bağımsızlığa giden yolda tüm varlığını ortaya koyuşunun destanı olarak tarihe geçtiğine vurgu yaptı. Yeşilyurt, Türk milletini esaret altına almak isteyen işgalci devletlere karşı Samsun’dan atılan ilk kurtuluş adımı ve ardından gerçekleştirilen Erzurum ve Sivas kongrelerinin yurdun dört bir yanında milli kurtuluş mücadelesine dönüştüğünü kaydetti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu sürecin, asırlar boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir milletin esarete karşı verdiği yılmaz bir mücadelenin adı olduğunu vurgulayan İl Başkanı Yeşilyurt, bugünün aynı zamanda Gençlik Bayramı olarak da kutlanıyor oluşunun, çok derin anlamlar taşıdığını ifade etti.
 
FATİH YEŞİLYURT’TAN GENÇLERE ÇAĞRI
Milletin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa edecek olanların kesinlikle Türk Gençliği olacağını vurgulayan Yeşilyurt, bu bağlamda gençlere nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmedi.
Yeşilyurt, 19 Mayıs mesajında gençlere şöyle seslendi:
“Sevgili gençler! Milletimiz bugünleri elde edebilmek adına geçmişte bin bir türlü zorluk, yokluk ve yoksulluk çekti. Bu mukaddes topraklar düşman esareti altına girmesin diye on binlerce şehit verildi. Şühedanın kanlarıyla yoğrulan bu topraklar, şüphesiz sizlere bırakılan bir emanettir. Sizin kesinlikle şaşmayacak bir tek hedefiniz olmalıdır ve bu hedefiniz ise; Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş, müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Dünün gençleri olan bizler bugün Türkiye’nin gelişip kalkınabilmesi ve dünyada küresel bir güç haline gelebilmesi adına verilen bir mücadelenin gönül erliğini yürütüyoruz. Bu mücadele hep devam edeceğinden emanetin sahibi yarın sizler olacaksınız. Sizler, bu mukaddes emanetin şuuru ve bilinciyle inşallah her türlü sorunu aşacak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak güçtesiniz. Her birinizi alnınızdan öpüyor, başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” 

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2015 12:06
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFatih Yeşilyurt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.