ÜÇ DÖNEME TAKILANLAR SARAY'A ÇIKTI

Aralarında bir bakanın da bulunduğu 6 isim, 68 vekili temsilen Erdoğan'a gidip, yeniden aday olmak için tüzük değişikliği istedi.

27 Şubat 2015 Cuma 08:02
ÜÇ DÖNEME TAKILANLAR SARAY'A ÇIKTI
Aralarında bir bakanın da bulunduğu 6 isim, 68 vekili temsilen Erdoğan'a gidip, yeniden aday olmak için tüzük değişikliği istedi.
AK Parti'de 3 dönem üst üste milletvekilliği yapanların bir dönem ara vermeden yeniden aday olamayacaklarına yönelik tüzük kuralının değiştirilmesi için yeni bir girişim başlatıldı. Bu kapsamda, 3 dönem kuralına takılan partinin ağır toplarından biri bakan 6 ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştükleri öğrenildi. 7 Haziran'daki genel seçimlerde aralarında, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Bekir Bozdağ, Faruk Çelik, Nihat Ergün, Mehdi Eker, Nurettin Canikli, Sadullah Ergin, Taner Yıldız, Salih Kapusuz, Mehmet Ali Şahin, Recep Akdağ, Mustafa Elitaş, Binali Yıldırım ve Nimet Baş'ın da bulunduğu 68 kişi için adaylık kapalı durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 dönem kuralı konusunda kesin tavrı bulunmasına rağmen, partinin ağır toplarından bazıları önümüzdeki dönem Türkiye açısından çok kritik olduğunu, özellikle yeni Anayasa ve çözüm süreci konularında 'Partinin hafızası' konumunda bulunanların siyaset dışına itilmesinin doğru olmayacağını savunuyor. Bu düşünceden hareketle, 3 dönemlik milletvekillerinden bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istedi. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı sarayındaki yemekte bir araya geldiği isimler bir kez daha 3 dönem kuralının değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.




DAVUTOĞLU'NA HAVALE ETTİ
Edinilen bilgilere göre, uzun süren yemekli toplantıda Erdoğan'ın 3 dönem kuralının kaldırılmasına ilişkin taleplere önce şiddetle karşı çıktığı, ancak yemeğe katılan isimlerin gerekçelerini anlatmasından sonra “Bunu Başbakanla konuşun” dediği öğrenildi. Erdoğan'la bir araya gelen isimlerin birkaç gün içinde de konuyu Başbakan Davutoğlu ile görüşecekleri belirtildi. AK Parti kulislerinde, 3 dönem kuralının değişmesinin bu aşama 'zor' göründüğü, ancak Davutoğlu'nun onay vermesi durumunda MKYK kararı ile değişikliğin yapılabileceği yorumları yapılıyor. Parti kulislerinde seçimlere kısa bir süre kala tüzük kongresinin toplanmasının zor olduğu, ancak herhangi bir mahkemenin 3 dönem kuralının 'Seçme ve seçilme hakkına' aykırı olduğuna yönelik bir karar alması halinde, MKYK'nın 3 dönem kuralı ile ilgili adım atabileceği konuşuluyor. 3 dönem kuralından vazgeçilmesi halinde, bu kurala takılan 68 isimden ancak 20-30 kişinin yeniden aday gösterileceği de yapılan değerlendirmeler arasında.  

3 DÖNEMLİK BAZI İSİMLER
Cemil Çiçek,
Bülent Arınç,
Beşir Atalay,
Bekir Bozdağ,
Ali Babacan,
Sadullah Ergin,
Nihat Ergün,
Binali Yıldırım,
Mehdi Eker,
Hayati Yazıcı,
Taner Yıldız,
Recep Akdağ,
Faruk Çelik,
Ömer Çelik,
Nurettin Canikli,
Mustafa Elitaş,
Burhan Kuzu,
Nimet Baş,
Abdülkadir Aksu,
Hüseyin Çelik,
Salih Kapusuz.

Editör

Son Güncelleme: 27.02.2015 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.