Ortak yayının tüm detayları belli oldu

Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak canlı yayının günü ve moderatörü belli oldu

admin
admin
11 Haziran 2019 Salı 08:27
Ortak yayının tüm detayları belli oldu

AK Partili Mahir Ünal ile CHP'li Engin Altay, ortak basın toplantısında, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak canlı yayının günü, saati ve moderatörünü açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Yıldırım ile İmamoğlu'nun katılacağı programın 'eşit süre, eşit soru' ilkesine göre yapılacağını açıkladı. Duyurunun ardından Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'dan ortak yayınla ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak canlı yayının detayları açıklandı. Programa ilişkin detayları AK Partili Mahir Ünal ve CHP'li Engin Altay ortak basın toplantısında kamuoyuna duyurdu.

Mahir Ünal yaptığı açıklamada, "Engin Altay Bey ile yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanmıştır. Bugün çalışmalar neticesinde mutabık kaldığımız protokolü sizlerle paylaşacağız. Öncelikli olarak 23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00’da canlı yayında bir araya geleceklerdir. Canlı yayın herhangi bir kanal değil tüm kanallarda yayınlanacak şekilde ortak yayınla gerçekleşecektir. Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleştirecektir" dedi.

CHP'li Engin Altay ise şunları söyledi:

"Moderatör Sayın İsmail Küçükkaya her bir adaya eşit sürede aynı soruları sormak suretiyle bu yayını gerçekleştirecek. Eşit süre ve soru ilkesi çerçevesinde bir program gerçekleşecek. Canlı yayın İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Canlı yayının teknik hizmetlerini AK Parti ve CHP tarafından görevlendirilmiş ortak bir teknik ekip yürütecek. Hiçbir televizyon kanalına ait olmayan özel bir servis sağlayıcı ekip tarafından canlı yayın süresi boyunca uyduya bu servis edilecek. Türkiye’deki bütün yayın kuruluşları bu yayınları alıp istemeleri halinde servis edeceklerdir. Mahir bey ile iki gündür yürüttüğümüz görüşmeler sonrasın 6 maddelik mutabakat metni ortaya çıktı.

DEKLAROSYAN METNİ

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ortak yayına ilişkin detayların açıklanmasının ardından Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan bir mesaj paylaştı. İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:

"16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail moderatörlüğünde sizinle İstanbul’u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim @BY (Binali Yıldırım)"

YILDIRIM'DAN 'HAYIRLI OLSUN' MESAJI

İmamoğlu'nun ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Binali Yıldırım da "İstanbul'un geleceğini konuşmak üzere, 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail'in moderatörlüğünde @ekrem_imamoglu ile bir araya geleceğiz. Bu yayının tüm İstanbullular için hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

UĞUR DÜNDAR REDDETMİŞTİ

Binali Yıldırım, moderatörlük için ilk olarak Uğur Dündar'ın ismini gündeme getirmiş Dündar ise bunu reddetmişti.

Programda moderatörlüğü yapmayacağını vurgulayan Dündar, “Kendime ve toplumuma karşı duyduğum sorumluluğun bilinciyle, bu açık oturumda adaletin terazisini milim saptırmayacağıma ve geçmiştekilerde olduğu gibi, her iki tarafın da yayın sonrasında teşekkürleriyle karşılaşacağıma en ufak şüphem yoktur. Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.