Lideri Devlet Bahçeli’den, “yeni teşkilat kurma yetkisi” alır almaz elliden fazla dava arkadaşıyla kolları sıvayan Adem Yurdagül, yaklaşık 20 gün önce MHP Erzurum İl Başkanı oldu.

Adem Yurdagül, tabandan gelen bir ülkücü ve MHP’li…

Uzun yıllar Kuzey Kıbrıs’ta Ülkü Ocakları başkanlığı yaptı, sonra MHP Lideri Bahçeli’nin kurmay heyeti arasında oldu. Şimdi de memleketinde yeni il başkanı…

Adem Yurdagül, bu sabah Siyami ve Ufuk kardeşlerin – Ki, Ufuk Demir de, MHP yönetiminde-Erzurum Evleri’nde basının karşısına geçti.

Birbirinden kıymetli yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla basınla hemhal olan Adem Yurdagül, kısa ama çok anlamlı konuşmasında, hem kendi hayat hikayesini özetledi, hem de Cumhur İttifakı’nın önemine işaret ederek partisi MHP’nin seçim stratejisinden kesitler sundu.

Genç yaşına rağmen belli ki usta siyasetçilerin tedrisatından geçen Yurdagül, gazetecilerin sorularına yanıt verirken ne coştu uçtu, ne de polemik konusu olabilecek konulara girdi.

İhtiyatlı bir dille tane tane konuştu…

Lakin mesele, teröre ve Altılı Masa’nın terörle ilgili görüşlerine gelince, az önceki serinkanlı MHP’li gitti, yerine aşkın vatan sevgisi sinesine sığmayan bir Türk milliyetçisi geldi.

Bu yüzdendir ki terör hükümlüsü Demirtaş için bi hayli ağır konuştu.

MHP’nin önümüzdeki seçimlerde, ülke genelinde büyük bir teveccüh göreceğini ifade ederken, Güneydoğu’da yaşadığı olaylara ve gözlemlerine yer verdi.

Yaptığı değerlendirmede, Cumhur İttifakı’nın Türkiye için büyük bir kazanım olduğunun altını kalınca çizen Adem Yurdagül, “Türkiye’yi dışarıdan ve içeriden kuşatmaya çalışan mihraklara karşı amansız mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Kahvaltılı bu basın toplantısını bir cümle ile özetleyecek olursak mesele şudur:

MHP, ülke çapında olduğu gibi Erzurum’da da ayakları yere basan bir politika ile seçimlere hazır bir parti… Adem Yurdagül ve yol arkadaşları ile de adeta doludizgin siyaset yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.