Liste çalışması başladı: Erzurum silbaştan

AK Parti'de her seçim olduğu gibi bu seçimde de mevcut milletvekillerinin en az yüzde 50'sinin liste dışı kalması bekleniyor.

admin
admin
31 Ocak 2023 Salı 10:27
Liste çalışması başladı: Erzurum silbaştan

Erdoğan'ın özellikle teşkilatla problemi olan, aynı il içinde diğer milletvekilleri ile sıkıntı yaşayan isimlerin üzerini çizmesi bekleniyor. Bu bağlamda Erzurum’un sil baştan yenilenmesi bekleniyor.

Erzurum’un AK Partili 4 milletvekilinden ikisi üç dönem kuralına takıldığı için artık listelerde yer alamayacak. Diğer iki vekilden Recep Akdağ artık adaylık düşünmediğini yakın çevresine dillendiriyor. Henüz üç dönem kuralına takılmayan Selami Altınok’un bir dönem daha aday olabileceği konuşuluyor.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Ak Parti yönetimi, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterilecek isimler üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyor. Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan hazırlanacak yeni milletvekili listesi için 'Kılı kırk yaran bir çalışma yürütüleceği' mesajını verdi.

Ak Parti'de kadın ve genç milletvekili sayısı artacak. Doğu ve Güneydoğu listeleri için ayrı bir çalışma yürütülecek.

Erdoğan'ın seçim sonrası oluşturacağı kabineyi de dikkate alarak Meclis'teki sandalye sayısını azaltmayacak şekilde planlama yaptığı ifade ediliyor.

Editör

Son Güncelleme: 02.02.2023 09:31
Anahtar Kelimeler:
ErzurumAK PartiListe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CHP'li Dadaş 2023-02-01 23:12:47

Millet akp zulmüne dayanamıyor artık. Erzurumda akp son il başkanını seçecek.