600 yeni mebus ve bir Cumhurbaşkanı seçmek için hafta sonu sandık başına gideceğiz milletçe. Adaylar açıklandı, listeler belirlendi, ittifaklar yapıldı. 14 Mayıs gece yarısında kazanan belli olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre, 600 milletvekilinden hiçbirisi kabinede bakan olamayacak. Çünkü, bakanlar meclis dışından atanıyor. İyi güzel de kime niye oy verelim?

Ünlü düşünür Aristo derki; ‘’Sevdiklerinizle siyaset yapmayın. Siyaset dostlukları zedeler. Siyasetçiler yollarına devam eder siz dostlarınızı yitirmekle kalırsınız’’. Ne yazık ki millet olarak bu gerçek hiç değişmedi. Seçilen vekiller, şehrin sorunlarını dile getirmek yerine, genel başkanlarına itaat etmeyi daha çok tercih ediyorlar. Neticede ise Erzurum göç vermeye, sorunlarıyla boğuşmaya devam ediyor. Gelişmişlik sıralamasında Erzurum, 81 il içerisinde 61. sırada olması seçilmişlerin, seçildikleri yeri ne kadar temsil ettiklerini ortaya koyuyor. Normal şartlarda siyaset kişilere değil, topluma hizmet etme makamı.

Sandığa gitmek bir vatandaşlık görevi elbette ancak seçilmişlerinde halka hesap vermeleri bir görev değil mi? Evet yazan mührü seçmen istediği partinin adayına vurmakla mükellef tamam ancak seçilenin seçmene karşı bir sorumluluğu yok mu? Bugün çarşı-pazar, dere-tepe halkla kucaklaşan adaylar seçmene ne vaad ediyorlar? Doğrusunu isterseniz hiçbir şey duymadık. Bizlerden rey isteyen milletvekili adayları, şehrin iyi yönetilmediğini, geri bırakıldığını söylüyorlar. Peki, ama sizi seçersek ne yapacaksınız? Projeniz var mı? Yada size niye veya nasıl güvenelim?

İktidar partisinin milletvekili adayları bugüne kadar yapılanların yapılacaklara teminat olduğunu söylüyorlar. Seçildiğiniz zaman yeni bir projeniz var mı bu şehir için? Sizlere oy verirsek karşılığında ne alacağız? Ya da projelerinizi şimdiye kadar neden hayata geçirmediniz? Hiçbir vekil adayından proje duymadık. Şayet varsa o projelerini gerçeğe dönüştüremezlerse, ne olacak? Merkezi hükümetin yaptığı rutin işleri yaptık diyerek mi beş yıllık süreyi geçirecekler? Bu durumda seçmenin umutları hüsrana uğramayacak mı?

Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı ise gelecek kuşağı düşünmeli. Aksi halde zaman kaybıdır. Erzurum milletvekili adayları acaba seçim sonuçlarını mı düşünüyor, yoksa gelecek kuşakları mı? Oy verelim verelim de niye verelim? Madem memlekette sorun çok o halde şimdiye kadar seçilenler bu sorunları niye çözmedi? Ya yeni seçileceklerde sorunları çözemezse hesabı kim verecek? Fransız bakan Jean Monnet diyor ki; ‘’Bir politikacının amacı sürekli iktidar olmaktır. Bu çaba ona çoğu zaman sorun çözme görevini unutturur’’

Uzatmayayım; ‘’Müşteriyi kazıklamanın ‘Ticari zeka’, halkı kandırmanın ‘Siyasi zeka’, şike yapmanın ‘Sportif zeka’, iyi niyeti suiistimal etmenin ‘Kıvrak zeka’ olarak algılandığı bir ülkenin zekaya değil, ‘Ahlaka’ ihtiyacı vardır’’

Hele benim devamsızlığıma, neler yazıyorum… Kime isterseniz ona verin..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Tek 2023-05-13 08:45:54

Elin gavuru Jean Monnet tam Ezuruma demiş. politikacının amacı sürekli iktidar olmaktır. Bu ona sorun çözme görevini unutturur. bizimkilerde birşey yapmayı unutuyor. ey demiş adam vesselam.

Avatar
Tolstoy 2023-05-13 07:54:19

1oy Kemal’e 1 oy merale 22 yıllık saltanata son

Avatar
Ahmet D. 2023-05-12 21:03:42

Onu bu sistemi getirenlere soracaksın..

Avatar
M.şişman 2023-05-12 18:16:42

Daha kime oy vereceğini bilmiyorsanız

Avatar
Şenkayalı Oğuz 2023-05-12 15:59:13

Bana oy verirseniz şoğerin yolunu asfaltlarım.

Avatar
Dertli dadaş 2023-05-12 13:30:46

Dediklerine aynen katılıyorum. Erdoğan sayesinde adamlar vekil oluyor. eşleri dostları bayram ediyor. memlekt bitmiş kimsenin umurunda değil. ama böyle gelmiş böyle gider.