İşte Erzurum Milletvekilleri; kim kimdir?

2018 Milletvekili Seçimleri sonucu Ak Parti Erzurum'da 4, MHP 1 İyi Parti 1 Milletvekili çıkardı

admin
admin
25 Haziran 2018 Pazartesi 12:30
İşte Erzurum Milletvekilleri; kim kimdir?

Erzurum milletvekillerini tanıyalım…

RECEP AKDAĞ

1960 Erzurum doğumludur. Akdağ, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu. Bir yıl süreyle Londra’da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak dersler verdi. 1999 yılında profesör oldu. Aynı üniversitede öğretim üyesi iken 2002’de AK Parti ile siyaset hayatına atıldı. 22, 23, 24 ve 26. dönemlerde AK Parti Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. Hükümetlerde Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu dönemlerde ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nı gerçekleştirdi. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk Bakan oldu. Sağlık Bakanlığı görevinden ayrıldıktan sonra Harward Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi’nde dersler verdi. Aynı üniversitede, “Sağlıkta Bakan Düzeyinde Liderlik Programı”nda beş yıl süreyle tecrübelerini aktardı. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluş ve devlet tarafından davet edildiği konferans, sempozyum ve özel programlarda liderlik, politika geliştirme, stratejik plan hazırlama ve kaliteli sağlık sistemi inşası gibi konularda tecrübelerini paylaştı. AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliği’ne seçilerek, 25 Kasım 2015 ile 25 Mayıs 2016 tarihleri arasında AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. 65. Hükümet’te tekrar Sağlık Bakanlığı görevine getirildi. 19 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 65. Hükümet’te Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU

1972 yılında Erzurum’da doğdu. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F’den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat anabilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Halen ABD’de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir. Bölgesel Kalkınma, Göç ve Göç Yönetimi, Enerji Politikası hakkında yayınlanmış çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi bulunan Zehra Taşkesenlioğlu, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fas, Cezayir Belçika, Macaristan, Bosna Hersek, Tanzanya, Uganda, Ruanda ve Sudan’da birçok eğitim ve projelerde yer aldı. Ayrıca, ABD Kongresi’nde ve Beyaz Saray’da parlamento ve hukuk normlarının oluşumu üzerine stajını başarıyla tamamladı. TOBB İstanbul İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyeliği, MÜSİAD ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliği’ni yürüten Taşkesenlioğlu, aynı zamanda TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye Ruanda İş Konseyi Başkanlığı görevini de sürdürmektedir. IWEC International Women Sentrepumer Chalange 2015 Uluslararası İş Kadını ödülüne layık görüldü. 1992–1999 yılları arasında Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı, Sosyal İşler, Ekonomi İşleri, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı ve MKYK Üyeliği görevlerinde bulundu.

AK Parti’nin 2002 yılında kuruluşuyla İstanbul teşkilatlarının oluşumunda aktif rol alan Taşkesenlioğlu, 2003-2015 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu, İl Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Halen AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. 25 ve 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili olan Taşkesenlioğlu, AB Uyum Komisyonu Sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkan Yardımcısı ve Türkiye-Tanzanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yürüttü.

SELAMİ ALTINOK

Selami Altınok, 1966 yılında Erzurum ili Narman ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Dil eğitimi için bir yıl İngiltere'de bulundu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra sırasıyla Erzurum İl Özel İdaresi Sekreterliği, Aksaray Valiliği, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakan Yardımcılığı, İçişleri Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Van 100. Yıl Üniversite’sinde Yakın Çağ Tarihi üzerine yüksek lisansını tamamladı. İyi düzeyde İngilizce bilen Altınok, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İBRAHİM AYDEMİR

Erzurum'da doğan İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Mezuniyet sonrası bir müddet Mali Müşavir olarak serbest çalıştı. Bu alanda Sakarya Üniversitesi'nden aldığı eğitim sonrası Bağımsız Denetçi oldu. Aynı zamanda basın sektöründe de bulunan Aydemir, Erzurum'un en köklü yayın organı Erzurum Gazetesi’nin de sahibi ve yine Erzurum'un ilk yerel TV'si Kanal 25'in de ortağıdır. Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olan İbrahim Aydemir'in aynı zamanda ulusal ölçekteki çok sayıda gazetede makale ve fıkraları yayınlanmıştır. Bölgenin en önemli ve bağımsız STK’sı hükmündeki Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üç dönem yapmıştır. AK Parti'nin kuruluş aşamasında partinin Erzurum Kurucu İl Yönetiminde Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Erzurum’un İktisadi ve Sosyal pozisyonlarını ele alan kitapları bulunmaktadır. 25 ve 26. dönemde AK Parti Erzurum Milletvekili seçilen Aydemir, Parlamento’da Plan Bütçe Komisyonu Üyesi olarak görev yapmıştır. Aydemir, İngilizce bilmektedir

KAMİL AYDIN

Kamil Aydın, 25 Mart 1963 yılında Erzurum'un Veyisefendi Mahallesin'de dünyaya geldi. İlkokul eğitimini 12 Mart İlkokulu'nda , ortaokulu 23 Temmuz Ortaokulu'nda ve lise eğitiminide Erzurum Lisesi'nde tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümün'den mezun oldu. Babasının ismi Kemal, Annesinin ismi Zülfiye'dir.

Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) tarafından organize edilen Doğu Anadolu Kırsal Kalkınma Projesi'nde yer aldı.

1989-1995 seneleri arasında Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini İngiltere'nin Warwick Üniversitesi'nde tamamladı. 2008'de Atatürk Üniversitesi'nde yürüttüğü idari ve akademik görevlerde yer aldı.

2001- 2009 seneleri arasında Dil Merkezi Müdürü, 2006-2009 yıllarında da Etik Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu.

Medya, Kültür, Eğitim, Uluslararası İlişkiler, Sanat ve Edebiyat alanlarında çeşitli ödüllü proje ve eserleri bulunmaktadır.

25 ve 26. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 26. Dönem Milli Savunma Komisyonu ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği ve Azerbaycan Dostluk Gurubu Üyesi görevlerinde bulundu.

Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Kamil Aydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MUHAMMET NACİ CİNİSLİ

Naci Cinisli 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Erzurum Bölgesi,1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Naci Cinisli, Erzurumlu Hacı Şamlı’ların kızı İnci Cinisli ve Erzurumlu Cinisli ailesinden Kadrettin Cinisli’nin oğulları olarak 1969 tarihinde dünyaya gelmiştir.Naci Cinisli, İlkokulu 1975-1980 yıllarında Feyziye Mektepleri Özel Işık Lisesi’nde, orta ve liseyi ise 1980-1989 yıllarında Avusturya Erkek Lisesi’nde başarı ile tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için 1989’da Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden Cinisli, Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde işletme ekonomi eğitimine başlamış ve eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nde başarı ile devam ettirerek yüksek tahsilini tamamlamıştır. Türk milli kültürünü ve siyasi değerlerini çocuk yaştan itibaren özümsemiş olan Naci Cinisli, dünyayı tanıyan ve küresel gelişmeleri çok yakından takip eden bir siyasetçi olarak İngilizce ve Almanca lisanlarına profesyonel düzeyde hakimdir.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.