Fidan’dan ilk ziyaret Dadaşlar diyarına

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ilk yurt içi ziyaretini Erzurum’a gerçekleştirdi.

admin
admin
28 Ağustos 2023 Pazartesi 22:31
Fidan’dan ilk ziyaret Dadaşlar diyarına

Fidan, teşkilat ile buluştu, valilik ve büyükşehir belediyesini ziyaret etti, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, teşkilat buluşmaları kapsamında çeşitli programlara katılmak için Erzurum'a geldi. Sabah saatlerinde Erzurum Havaalanından yüzlerce teşkilat mensubunun katıldığı karşılamada, halk oyunları gösterisini Bakan Fidan ilgiyle izledi.

Coşkulu bir şekilde karşılanan Bakan Fidan, Erzurum Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti Erzurum İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Fidan, ilk yurt içi ziyaretini Erzurum'a yaptığını hatırlatarak şunları söyledi; "Görevden sonra İlk şehir ziyaretimizi Erzurum'a yaptık. Sıcak bir karşılama yapıldı. İldeki arkadaşlarımızla hem ilin durumunu görüşeceğiz hem de temel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacağız. Cumhurbaşkanımızın Erzurum mesajlarını ileteceğiz. Kabine olarak millet için neler yapıyoruz onları anlatacağız. Konum olan dış politika ve genel strateji konularına ilişkin konuşacağız. Biz vatandaşlarımızın genel yorumlarını alacağız" dedi.

Bakan Fidan, ardından basına kapalı olarak teşkilat üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.

“BAKANIM BİR SESİNİ DUYALIM BAKANIM”

Hakan Fidan, bakan olarak atanmasından sonra ilk yurt ziyaretini Erzurum'a yaparken vatandaştan garip bir istek geldi.

Vatandaşların arasında ilerleyen Hakan Fidan'a seslenen bir Erzurumlunun isteği gülümsetti.

Sakin tavırları ile bilinen Bakan Fidan da Erzurumlu vatandaşın talebi karşısındaki şaşkınlığı kameralara yansıdı.

Kalabalığın arasından elini kaldırarak Fidan'a yaklaşan vatandaş "Bakanım bir sesini duyalım" diyerek seslenince Bakan'dan yalnızca “Selamün aleyküm, Allah'a emanet olun” yanıtı aldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN BÜYÜKŞEHİR’İ ZİYARET ETTİ

Şehir Buluşmaları kapsamında Erzurum’a gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Erzurum Valiliği ve AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ziyareti sonrası Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Bakan Fidan’ı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı. Başkan Sekmen, ziyarette Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Erzurum ile ilgili brifing sundu.

Bakanlık görevine atandıktan sonra ilk siyasi gezisi kapsamında kente gelen Bakan Fidan, Erzurum’daki değişim ve dönüşümden ötürü Başkan Sekmen’i tebrik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Sekmen de, kentte hayat bulan Büyükşehir’in projelerini dijital ve video sunumlarla Bakan Fidan ile paylaştı. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bakan Fidan’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Korumaları aşmaya çalışan vatandaşlar, Hakan Fidan ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

Bakan Fidan, daha sonra Erzurum’daki sivil toplum temsilcileri ve iş insanlarıyla bir otelde toplantı düzenledi. STK Başkanlarının sorularını yanıtlayan Bakan Fidan, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya geçmiş dönemde AK Parti’de görev almış isimler ile belediye başkanları da katıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Erzurum’daki programlarının gençlerle yaptığı buluşma ile noktaladı. Çifte minareli medresede gençlerle sohbet eden Bakan Fidan, Müceldili Konağında akşam yemeğini yedikten sonra şehirden ayrıldı.

Editör

Son Güncelleme: 31.08.2023 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.