Erzurum’da üçlü sevinç

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesi açıklandı. Listede 75 isim yer aldı.

admin
admin
25 Mart 2021 Perşembe 07:08
Erzurum’da üçlü sevinç

AK Parti MKYK listesinde Erzurum’dan Efkan Ala ve Avukat Abdurrahim Fırat yer alırken, Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban da Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) girdi. Öte yandan Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Merkez Yönetim Kurulu’nda da görev aldı. Ala, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

AK Parti’de Erzurum’da üç ismin partinin merkezi yönetiminde görev alması Erzurum’da da sevinçle karşılandı. AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın partide üst düzey görev alması beklenen bir durumken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in danışmanlarından Avukat Abdurrahim Fırat’ın MKYK’ya girmesi olarak karşılandı.

ABDURRAHİM FIRAT KİMDİR?

Şeyh Said’in torunu olan Abdurrahim Fırat,1966 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamlayan Abdurrahim Fırat, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Abdurrahim Fırat Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır.

Fırat, 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem Erzurum milletvekili adayı oldu.

2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi. Siyaset akademisi 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı.

2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı.

Abdurrahim Fırat Erzurum'da AK Parti tarafından milletvekili adayı gösterilirken, bölgede yaptığı bir ziyaret sırasında yaklaşık olarak 50 kişilik HDP'li grubun saldırısına uğramıştı.

Editör

Son Güncelleme: 25.03.2021 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.