Cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimlerine kalırken, 28. dönem milletvekilleri belli oldu. AKP 4 vekilini korurken, oylarında düşüş yaşandı. MHP bir olan vekilini korurken, İP tek vekilini alfabede harf bırakmayan YSP’ye kaptırdı. Bağımsız mebus adayı İslam Yıldırım’da kaybedenlerden oldu. Buna karşın meziyetin kendilerinde olduğunu düşünen onlarca küskün mebus oluştu Erzurum’da.

Milletvekili sayısı 6 olan Erzurum’da seçim sonuçları kimseyi tam anlamıyla tatmin etmedi. İsimlerin değil, genel başkanların yarıştığı seçimlerde, adayların her birisi seçmenin kendilerine oy verdiğini sanırken, görüldü ki, oy genel başkanlara veriliyor. Bağımsız adayların hiçbir zaman halk nezdinde prim yapmadığı Erzurum’da, iktidar partisi her zaman revaçta. Yani, genel başkanlar yarışır, isimler seçilir Erzurum’da.

Küskünler oluştu dedik ya hem de ne küskünler… Kazanamayan adayların yandaşları şehir insanına ateş püskürüyor. Küskünler, şehrin yanlış kişilere oy verdiğini, böylece hizmet istemediğini söylerken, kaybedenin Erzurum olduğunu düşünüyorlar. Seçim öncesinde seçmeni yere göğe sığdıramayıp, ‘Ne güzel yaratmış seni yaradan’ türküsünü söylerken, seçim sonrasında tüm ahaliyi cahil ilan edip, ‘Kurşunlara gelesin’ şarkısını dillendiriyorlar.

Erzurum’da dilden dile dolaşan ‘Sahipsiz memleket’ diye bir söz vardır. Bu sözün Erzurum siyasileri için söylendiğini bilmeyen var mı? Hangi partiden olursa olsun, kim olursa olsun hayırla yâd edilen tek bir vekilimiz yok..! Sebebi ise, aldıkları reylerin karşılığını verememiş olmaları… Dün olduğu gibi bugünde mantık değişmedi. Oysa ki, demokrasilerde kazanmakta var kaybetmekte. Ancak bunu bir türlü bizim vekil zedeler hazmedemedi. Sadece seçim sonrasında değil, aday adaylığı döneminden başlayan mebus zedelerin küskünlükleri öyle tahmin ediyorum ki, çok kolay geçmeyecek..!

Başka kentleri bilemem ama bu küskünlükleri bitirmek için gelin Erzurum’un vekil sayısını 10 hatta 20 yapın..! Yazık bu memleket sevdalılarına (!)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüsnü yardımcıoğlu 2023-05-22 09:14:35

DOĞRU DİYORSUN. 20 OLMALI