DİN KÜLTÜRÜ DERSLERİNDE DİNLER TARİHİ YERİNE İSLAM ÖĞRETİLMELİDİR

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Din Kültürü derslerinde dinler tarihi yerine İslam’ın öğretilmesini belirterek zorunlu karma eğitim dayatmasından da vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

07 Aralık 2014 Pazar 12:42
DİN KÜLTÜRÜ DERSLERİNDE DİNLER TARİHİ YERİNE İSLAM ÖĞRETİLMELİDİR
SP Genel Merkezi tarafından seçime hazırlık çalışmaları kapsamında başlatılan” İl Yönetimi Kurulu Üyeleri ve Strateji” toplantısının 6’ıncısı Erzurum’da yapıldı. SP Erzurum İl binasında düzenlenen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, İl Başkanı Faik Çalık ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan ve ülke gündeminde değerlendirmelerde bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ şunları söyledi.” Bilindiği üzere 19. Milli Eğitim Şurası Antalya’da devam ediyor. MEB’in temel sorunlarını çözeceğine ümit ettiğimiz şura ‘ Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgesi, Öğretmen Niteliğinin artırılması, Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin artırılması, Okul Güvenliği’ gibi 4 ana konuyu ele alıyor. Bu hususta bilmek isteriz ki; eğitimden maksat öğrencinin ve neslin terbiyesidir. Günübirlik insan tipi yerine, değerlerine bağlı, maneviyatçı, insana hizmeti ibadet gören, vatanını, milletini seven insan hedeflenmelidir. Müfredat programlarının faydalı olacak ve şuur verecek hale getirilebilmesi için kararlar alınmalıdır. Müfredatlar materyalist felsefeden arındırılmalı, maneviyatı ve milli duyguları içermelidir. Ahlaki değerlerimizi davranışa dönüştürmelidir, kendi kadim medeniyetimizi Batının yozlaşmış kültürüne feda etmemelidir.”

DİN KÜLTÜRÜDERSLERİNDE DİNLER TARİHİ YERİNE İSLAM ÖĞRETİLMELİDİR

Din Kültürü derslerinde İslam’ın öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ sözlerine şöyle devam etti.” Eğitim sistemi, öğrencinin yeni şeyler bulma ve keşfetme yeteneklerini geliştirmeli, sorunlara ilme çözüm arayışını özendirmeli, taklitçilikten uzak durmalıdır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatı da temel inanç ve ahlak değerlerimizi daha fazla kapsayacak ve bu değerleri davranışa dönüştürecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinde dinler tarihi yerine İslam öğretilmelidir. Bugüne kadar yapılan yanlış uygulamalar sonucu gençlik elden çıkıyor. Kendi eğitim sistemi kendisi için insan yetiştirmeyen bir toplum haline geldik. Okullar terbiye mekanları haline getirilmelidir. Okullar çocuklarımıza güzel ahlak kazandıracak ortam olmalıdır.”

ZORUNLU KARMA EĞİTİM DAYATMASINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

Yakın geçmişte kız ortaokulları ve kız liseleri olduğunun altını çizen Ağdağ, bu okulların art niyetli iktidarlar döneminde karma okullar haline getirildiğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ,”Arzu eden veliler çocuklarını açılacak olan kız okullarına verebilmelidirler. Zorunlu karma eğitim dayatmasından vazgeçilmelidir. Öğretmenlik bir meslek olmaktan öte insan yetiştirme sanatıdır. Öğretmeni eğitim merkezine alacak kararlar alınmalıdır. Öğretmenlerin tüm problemleri çözülmeli, saygınlığı artırılmalıdır. Öğretmenlere mesleki formasyonlarını geliştirmeleri için imkanlar ve kaynaklar artırılmalıdır. Bu kadar hayati meseleler içerisinde sadece Osmanlıca dersi konusunun öne çıkarılmasını doğru bulmadığımızı da belirtmek isteriz.” dedi. 

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2014 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.