DEVA Partisi ‘Bingöl’ dedi

Ali Babacan'ın genel başkanlığında kurulan DEVA Partisi'nin "Erzurum Kurucu İl Başkanı" belli oldu. Babacan görevi Erzurum siyasetinin önemli isimlerinden Vahit Bingöl’e tevdi etti.

admin
admin
16 Temmuz 2020 Perşembe 22:53
DEVA Partisi ‘Bingöl’ dedi

“DEVA Partisi’nin, Erzurum’da kurucu il başkanı kim olacak” sorusunun cevabı, bugün Ankara’da yapılan uzun toplantılar sonrasında belli oldu ve görev Genel Başkan Ali Babacan tarafından işadamı, siyaset dünyasının önemli ismi Vahit Bingöl’e verildi.

Uzun yıllar Anavatan Partisi’nin Erzurum il başkanlığını yapan ve Erzurum siyasetine damga vuran Vahit Bingöl'ün kurucu il başkanı olarak atanmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da onay vererek mazbatasını bizzat kendisi verdi.

Birkaç kez Vahit Bingöl ile de biraraya geldiği ve yüzyüze görüşme yaptığı öğrenilen Genel Başkan Babacan'ın, "Erzurum'un temelini sağlam atın, Erzurum bizim için çok önemli" dediği ifade edildi.

Anavatan Partisi’nin iktidar yıllarında Erzurum’da İl Başkanı olarak görev yapan, görev yaptığı süre içinde vatandaş ile çok yakın diyalog içine giren, partisine bağlı bakanlıkların bürokratlarını geceli-gündüzlü çalışmaya zorlayan ve önemli hizmetlerin gelmesini sağlayan Vahit Bingöl, uzun yıllar ara verdiği siyasete, bu görevlendirme ile dönüş yapmış oldu.

Bugün genel merkeze davet edilen Vahit Bingöl'e yeni görevi resmen tebliğ edildi.

Erzurum’un iyi bir muhalefet partisi başkanına ihtiyacı olduğunu bilen vatandaşlar, Vahit Bingöl ile birlikte yerel siyasete renk ve heyecan geleceğine inandıklarını söylediler.

Öte yandan Ankara Bilkent Otel’de yapılan istişare toplantılarında, Erzurum’un dışında çok sayıda ilin kurucu başkanları da belirlendi.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2020 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.