DEVA aday adaylarını tanıttı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Erzurum’daki Milletvekili Aday Adaylarını düzenlediği iftar programı ile basına tanıttı.

admin
admin
06 Nisan 2023 Perşembe 09:22
DEVA aday adaylarını tanıttı

İl Başkanı Emre Okumuş, yaptığı açılış konuşmasında; “Bu seçim Deva Partisi ve Millet İttifakının başarıya ulaşması halinde; Ülkemiz için umutların yeniden yeşereceği, adaletle hükmedilecek günlerin geri döneceği, ehliyet ve liyakat esaslarının uygulanacağı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş ile Türkiye’mizin uluslararası arenada hak ettiği yere en kısa sürede yükseleceği bir sınav anlamına da gelmektedir.” dedi.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen program ile DEVA partisi Erzurum Milletvekili Aday Adayları teker teker basına tanıtıldı.

İl ve ilçe teşkilat mensuplarının katıldığı programda katılımcılara teşekkür ettikten sonra asrın felaketi olarak adlandırılan depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Emre Okumuş, “Deva Partimizin kurularak Türk siyasetine bir damla gibi düştüğü 9 Mart 2020 tarihinden bu yana, tüm baskı ve engellemelere rağmen, 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde damla damla büyüyerek çok büyük ve çok güçlü bir teşkilat haline dönüşmeyi başardık. Erzurum olarak ise, Partimizin ilk kurultayını yapan il şerefine nail olduk. Kurucu il başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin gayretleri ile çok kısa sürede teşkilatlanarak Erzurum siyasetinde güçlü bir rol almayı ve Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ehliyet, liyakat ve tertemiz siyasi geçmişini gören herkesi çatımız altında toplamayı başardık. Damla damla büyüyerek göl olduk. Bugün bizler Deva Partisi teşkilatları olarak, ilk seçim sınavını vermenin arifesindeyiz. Ancak bu seçimin sıradan bir seçim olmanın ötesinde, çok özel bir seçim olduğunun da farkındayız. Öyle ki bu seçim Deva Partisi ve Millet İttifakının başarıya ulaşması halinde; Ülkemiz için umutların yeniden yeşereceği, adaletle hükmedilecek günlerin geri döneceği, ehliyet ve liyakat esaslarının uygulanacağı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş ile Türkiye’mizin uluslararası arenada hak ettiği yere en kısa sürede yükseleceği bir sınav anlamına da gelmektedir. Daha ötesi bu seçim yalnızca ülkemiz için değil, aynı zamanda bölgemiz ve tüm dünya geleceği için de büyük önem arz etmektedir. İşte bu büyük mücadelenin en büyük aktörleri, yine siz kıymetli teşkilat mensuplarımız olacaktır. Ve bu zor sınavda teşkilat mensuplarımızın yol arkadaşları ise, bu davaya gönül vermiş birbirinden kıymetli Aday Adaylarımız olacaktır. Deva Kadroları olarak şunu unutmayalım ki; Ülkemiz için bir anlamda kader sınavı haline dönmüş bu seçimde başarılı bir netice almak için tüm gücümüzle çalışmak, ülkemiz ve milletimizin selameti için başarılı olmak zorundayız. Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin geleceğine umut olabilmek için, cesaretle yola çıkmış tüm aday adaylarımıza başarılar dilerim. Şimdi Deva Vaktidir, şimdi damla damla birleşerek sel olma ve engelleri aşma vaktidir” diye konuştu.

Daha sonra ise aday adayları adına bir konuşma yapan kurucu il başkanı A. Vahit Bingöl ise, seçim arifesine girildiğini hatırlatarak, yaklaşık 3 yıl önce DEVA partisinin kuruluşunu ilk olarak Erzurum’un Narman ilçesinde bir un değirmeninde yaparak Türkiye’de ilk genel kurul yapan il olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

DEVA Partisi’nin iktidara gelmesi halinde söz konusu değirmende çekilen genel kurul fotoğrafını parti genel başkanı Ali Babacan’a çerçeveletip hediye edeceklerini söyleyen Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Erzurum maalesef son 20 senedir kendine bir yol haritası çizemedi, bir hedef koyamadı. 20 yıldır güçlü bir iktidarın elinde Erzurum bir yere gelemedi. Siyasi olarak Erzurum’u temsil edenler maalesef Erzurum’a hak ettiğini vermediler. Dışarıdan konuşulduğu zaman Erzurum AK Parti’nin kalesi olarak görülüyor. Maalesef Erzurum’a 20 yılda AK Parti tek bir katma değer vermiştir. 20 yılda göç veren ilk beş şehir arasına girmiştir. Bir milyonun üzerinde nüfusu olan Erzurum bugün 700 binlere düşmüş. Ama çıkıp diyorlar ki ‘Erzurum’a şunu yaptık bunu yaptık’ ne yapmışlar sizlere soruyorum benim göremediğim bir şey varsa söyleyin. Çevre yoluna kadar tarım arazileri imara açılmış binalar yapılmış başka ne yapılmış. Erzurum bol bol kaliteli göç vermiş kalitesiz göç almış, sermayesi gitmiş. Bir tarım ve hayvancılık şehri olan Erzurum’a ne yatırımı yapılmış. İnşallah ömrümüz vefa ederse sizlere sözüm olsun eğer aday olup seçimi kazanırsam, ahdım olsun yeme ve içmenin dışında bütün zamanımı bu şehre harcayacağım. Ve benimle yola çıkan arkadaşlarım da bu duygu ve düşüncelerde. Erzurum’u göç veren bir şehir olmaktan çıkartıp göç alan bir şehir haline getireceğiz. Erzurum’a bugün yapılabilecek en büyük kötülük bu son 20 yılda yapılmıştır. İstemesini bilemezseniz hiç bir şey getiremezsiniz yaptıramazsınız. Bugün Erzurum’a ne yapılmışsa ANAP döneminde yapılmıştır. Siyaset hizmet aracıdır, kin nefret aracı değil, insanları birbirine düşürme değildir. Diyorlar ki ‘bu seçim hilalle haçın seçimidir’ ya hilal kim, haç kim bu ne mantık, bu ne düşünce. Bu ülkede demokrasi olmasın mı, seçim olmasın mı? Bu seçim demokrasinin, kardeşliğin, adaletin, birlik ve beraberliğin, ülkenin bugünkü duruma düştüğü durumdan kurtarmanın seçimi olacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından milletvekili aday adayları teker teker kürsüye çağrılarak teşkilat mensuplarına tanıtıldı. Toplantıya katılan aday adayları, A. Vahit Bingöl (iş insanı), Celal Zonguldak (Avukat), Osman Aydın (Avukat), Gülten Kartal (Şair-Yazar), Simanur Kurt (Avukat), İlhan Güven (Doktor), Kadir Güzelbaba (iş insanı), yaptıkları kısa konuşmalarında seçimi kazanmaları halinde yapabileceklerini anlattılar.

Program daha sonra basına kapalı olarak yapılan parti içi toplantı ile sona erdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.