Davutoğlu, Erzurum'da konuştu: Bizim siyasetimiz asla bir çıkar siyaseti değildir…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Erzurum'da partililerle buluştu, esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

admin
admin
10 Temmuz 2021 Cumartesi 11:29
Davutoğlu, Erzurum'da konuştu: Bizim siyasetimiz asla bir çıkar siyaseti değildir…

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Gelecek Partisi bütün milletin partisidir, kimsenin şahsi mülkü olmamıştır, olmadı ve olmayacak. Biz, Gelecek Partisini gençlerin partisi olarak kurduk, bu parti onlara ait." dedi.

Davutoğlu, Erzurum'da, partisinin Aziziye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Ardından kent merkezine gelen Davutoğlu, burada esnaf ziyareti yaptı.

Davutoğlu daha sonra, kentteki bir lokantada basın mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Erzurum Halk Oyunları ekibinin gösteri yaptığı programda, Gelecek Partisi İl Başkanlığının kentteki çalışmalarıyla ilgili yaptığı çalışmaların gösterildiği slayt sunumu izletildi.

Davutoğlu, buradaki konuşmasına, Alvarlı Efe Hazretlerinin "Mevlama emanet olsun Erzurum" şiiriyle başladı.

Erzurum'un kendileri için sadece bir şehrin adı olmadığını, vatanın bizzat kendisi olduğunu belirten Davutoğlu, "Eğer Erzurum düşerse vatan düşer. Erzurum öyle bir yerdir ki Anadolu'ya hakimdir ve Erzurumlu öyle bir yiğittir ki Anadolu'yu beklediğinin bilincindedir." dedi.

Davutoğlu, gönüldaşlarla Anadolu'yu ayağa kaldırmak için yola çıktıklarını aktararak, şunları dile getirdi:

"Bizim siyasetimiz asla bir çıkar siyaseti değildir, bizim siyasetimiz asla kendimize ve yakınlarımıza bir statü, mevki ve makam kazandırma siyaseti değildir. Bizim siyasetimiz tam da Erzurum Kongresi'nde kara bulutların ülkeyi kapladığı anda burada toplanan insanların siyasetidir ki o siyaset vatan için ter dökme, canını ortaya koyma siyasetidir. Gelecek Partisi gerçekten bir Kuva-yı Milliye hareketidir. Hiç kimsenin geçmişine, etnik mezhebi ve kökenine, geçmişte hangi siyasi akımda olup olmadığına bakmıyoruz. Bu milletin emanetine sadık mı değil mi diye bakıyoruz. Yarın bir güç eline geçtiğinde kendi nefsi için mi kullanacak millet için mi diye bakıyoruz ve kadrolarımızı böyle kuruyoruz."

Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu devlet tecrübesiyle, bu temiz kadrolarla bu ülkeye geleceğiz, çöle çevirdikleri bu ülkeyi gülistana, çınar ağaçları altında insanların gelecek kaygısı duymadıkları müreffeh bir ülkeye çevireceğiz. Bilinsin ki bu ülkenin makus tarihini değiştirene, ülkemizin her ilindeki dürüst ve yiğit vatandaşlarımızın çocukları gelecekle ilgili ümit besleyene kadar bize uyku, durmak, dinlenmek ve kayıtsız kalmak haramdır. Gençlere sesleniyorum; eğer biz bu partinin adını Gelecek Partisi koyduysak, geçmişin hesaplarını değil, size yeni bir gelecek inşa etmek için bu partiyi kurduk. Gelecek Partisi asla benim, bugünkü yöneticilerin ve kimsenin üzerinden rant elde edeceği partisi değildir. Gelecek Partisi bütün milletin partisidir, kimsenin şahsi mülkü olmamıştır, olmadı ve olmayacak. Biz, Gelecek Partisini gençlerin partisi olarak kurduk, bu parti onlara ait."

Konuşmalarının ardından, Gelecek Partisi Erzurum İl Başkanı Mustafa Zinnur Kara tarafından Davutoğlu'na tablo ve Oltu Taşı tespih hediye edildi.

DAVUTOĞLU, ERZURUM'DA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, halkın ortak basiretine inandığını belirterek "Bu öyle anketlerle ortaya çıkmaz, spekülatif yorumlarla da çıkmaz. Alana inersiniz, çizmeyi giyersiniz, halkın karşısına çıkarsınız, o halk sizi sınar. Ölçer, biçer ve sandığa gittiğinde öyle bir gizli irade kullanır ki en doğru tercihte ikisini birleştirir." dedi.

Davutoğlu, Erzurum'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum havzasının siyasi anlamda son 18 yıl içinde AK Parti ve MHP'ye tereddütsüz en güçlü desteği veren bölge olduğunu dile getirdi.

Başbakan olduğu dönemde bu bölgede en yüksek oyları bu havzadan aldıklarını kaydeden Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerine girerken de ilk mitingimi Erzurum'da yapmıştım. Başbakan olmadan bir ay önce de Gümüşhane ve Bayburt'a gittiğimde başbakan gibi, Erzurum'da da büyük bir muhabbetle karşılanmıştım." diye konuştu.

KANAL İSTANBUL

Davutoğlu, Ardahan, Kars ve Erzurum hattının değil Türkiye'yi, bütün Orta Doğu'yu hayvancılıkta besleyecek mera ve topraklara sahip olduğunu aktararak, "Sırf bir inat uğruna Kanal İstanbul'un peşinde Cumhurbaşkanı, sırf bir inat uğruna. Başka hiçbir şey yok, inat. Hesapsız, kitapsız, çevre raporu olmadan, stratejik hesaplama yapmadan İstanbul'u tehlike altına atmak pahasına." ifadesini kullandı.

"BİZ BİRTAKIM DEĞERLER İÇİN SİYASET YAPIYORUZ"

Yoğun çalışma programında hiç yorulmadığını, Erzurum'da 5 ilçede daha miting yapacağını aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Siyasetin enerjisi halktandır. Bu enerjiyi hissettim bugün. Erzurumlular bizi hem unutmamışlar hem de bize haklı bir beklenti ile bakıyorlar. Bu beklentinin cevabını vereceğiz hiç merak etmesinler, sahipsiz değiller. Ben halkın ortak basiretine inanan biriyim. Bu öyle anketlerle ortaya çıkmaz, spekülatif yorumlarla da çıkmaz. Alana inersiniz, çizmeyi giyersiniz, halkın karşısına çıkarsınız, o halk sizi sınar. Ölçer, biçer ve sandığa gittiğinde öyle bir gizli irade kullanır ki en doğru tercihte ikisini birleştirir. Yukarıda şu veya bu ittifak oluşsun da şöyle olsun diye yapılan siyaset mühendislikleri tutmaz ama halkın oyuyla tutar. Halkın oyuyla iyi bir denge kurulur. Bizim için önemli olan ne? Biz birtakım değerler için siyaset yapıyoruz. Sizin muhafazakar dediğiniz değerler bizim değerlerimizdir."

Editör

Son Güncelleme: 11.07.2021 04:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.