Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi milletin gönlünde kurulduğunu söyleyerek bu ittifakın amacının seçimi kazanmak değil bu ülkenin bekası için kurulan bir ittifak olduğunu ifade etti.

admin
admin
03 Ocak 2019 Perşembe 09:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ittifak uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarını cumhur ittifakı konusunda uyararak gereğini yerine getirin talimatı verdi. Bazı bölgelerde bu konuda bazı isimlerin nazlandıklarını duyduğunu ifade eden Erdoğan, kimsenin bu ittifakın çizdiği çizginin dışına çıkmaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti teşkilat toplantısında konuştu. Görevlerine devam etmek üzere aday gösterilenlere veya ilk defa seçim yarışına gireceklere başarılar dileyen Erdoğan, seçimlerin bayrak değişimlerinin yaşandığı dönemler olduğunu söyleyerek bunun devir teslim süreci olduğunu kaydetti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Genel merkez veya il teşkilatlarında yönetici, milletvekili, belediye başkanı olmak, bu görevler için adaylık yarışına girmek elbette önemlidir ama asıl önemlisi AK Parti çatısı altında davamıza, ülkemize ve milletimize hizmet etme şerefine nail olmaktır. AK Parti'nin genel başkanlığı ne kadar şerefli bir görevse, neferliği de aynı derecede şerefli bir vazifedir. Bugün burada bu salonda bulunan arkadaşlarımın her biri, adaylarıyla, aday adaylarıyla, teşkilat mensuplarıyla işte bu şerefe nail olmuş kişilerdir. Rabb'im hepinizden razı olsun.

"ANKARA DA SEMBOL ŞEHİRLERDEN BİRİDİR"

Bu sembollerin başında da belirli şehirlerde alınan neticeler gelir. Ankara da işte böyle sembol şehirlerden biridir. Bunun için biz tıpkı İstanbul'a olduğu gibi Ankara'ya da herhangi bir büyükşehir belediyesini kazanmak veya kaybetmek olarak bakmıyoruz. Çünkü Ankara başkenttir.

Hep söylediğim gibi milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir. Tam tersine biz her yaştan, kesimden insanla kurduğumuz gönül bağıyla, projelerimizle, yaptığımız hizmetlerle, duruşumuzla bu oyu hak etmeye mecburuz. Yarın büyükşehir belediye başkanımız, adaylarımızla birlikte sizlere bir lansman yapacak. Bu hizmetlere yönelik neler yapacağız, bu bir animasyon gösterisiyle birlikte olacak ve bunlar bu süreç içerisinde zenginleşerek de devam edecek.

Bu atılacak adımlar iktidar ile belediyelerimizin el ele vererek yapacağı hizmetlerin ne denli önemli olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. İktidara ters düşenlerin, iktidardan kopuk olanların hizmet verme noktasında ne halde olduğunu zaten görüyoruz. Fakat şu anda bizim avantajlarımız var. Nedir bu avantajlar? Bizler bütün büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde el ele omuz omuza veriyoruz, bu hizmetleri en ideal noktaya taşıyoruz.

"ÇANKAYA, YENİMAHALLE NİYE BÖYLE?"

Ben hep şunu merak ederim. Çankaya, Yenimahalle niye böyle?" diyen Erdoğan, "Buralarda belediye var. Belediye olduğuna göre çöp, çamur, çukur niye buralarda var, bunlar buralara hizmet niye vermiyorlar? Paraysa, bütçeden bütün belediyelere olduğu gibi eşit koşullarda bunlara da para geliyor. Mesele başka.

Her şeyden önce bir gönül işidir. Eğer dertliyseniz, bu hizmeti yaparsınız, eğer gerçekten gönlünüze bu sinmişse bu işi yaparsınız ama değilse bunu yapmazsınız. Her AK Partili günün 24 saati, yılın 365 günü bu şuurla çalıştığı, çabaladığı, millete hakim değil, hadim olmanın şerefiyle şereflendiği için bu başarılara imza attı. Bu şuuru kaybedenleri de ya milletimiz siyasetten eledi ya da biz onlarla yollarımızı ayırdık."

"CUMHUR İTTİFAKINDA KİMSE ÇİZGİMİZİN DIŞINA ÇIKAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur ittifakına ilişkin, "Cumhur ittifakında kimse çizgimizin dışına çıkamaz. Cumhur ittifakının gereği neyse tüm arkadaşlarımız, tüm teşkilatlarımız buna uymalıdır." şeklinde konuştu.

"Bu ittifakın (Cumhur) asıl gayesi seçim kazanmak değil, ülkemizin istikbal ve istiklalini de garantiye almaktır" diyen Erdoğan, "Bu ittifakın (Cumhur) asıl gayesi seçim kazanmak değil, ülkemizin istikbal ve istiklalini de garantiye almaktır." dedi.

"GÖZÜNÜ ANKARA'YA DİKENLERE İNŞALLAH DERSLERİNİ BİR KEZ DAHA VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gözünü Ankara'ya dikenlere inşallah derslerini bir kez daha vereceğiz. Başkentlinin karşısına çıkarılan balonları 31 Mart akşamı bir kez daha patlatacağız.” dedi.

"TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL GÜÇ HALİNE GETİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Önümüzdeki 3 yıllık dönemde, özgün tasarım ve ileri teknolojiyle savunma sanayinde Türkiye'yi küresel güç haline getireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisine yönelik olarak da "Ana muhalefet partisinin ilişkilerine ittifak değil, ihanet demek daha doğrudur. Ülkemize ve milletimize husumet besleyen kim varsa, onlarla birlikte hareket etmenin başka bir adı olamaz." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.