ÇANAKKALE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

18 Mart 2015 Çarşamba 12:35
ÇANAKKALE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 

Milletvekili Muhyettin Aksak, “Çanakkale, göğsünde imanı ile cepheye koşan liseli, üniversiteli öğrencilerin, henüz bıyıkları terlememiş 15’lik körpe fidanların dünyanın en gelişmiş teçhizatla donatılmış ordularını boğazın soğuk sularına gömerek tarihi kanları ile yazdıkları cephenin adıdır” ifadelerine yer verdiği mesajında şunları kaydetti;

“Birinci Dünya Savaşı’nın en büyük cephesi olan Çanakkale’de kazanılan bu Zafer, tüm dünyayı etkilemiş, hem savaşın hem de tarihin seyrini değiştirmiştir. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını, milletini ve mukaddesatını canı pahasına savunduğu bir Kahramanlık Destanı olarak tüm dünyanın belleğine kazınmıştır. Her yönüyle bir destan olan Çanakkale’nin tüm cephelerinde Erzurum’un, Gazze’nin, Kudüs’ün, Şam’ın, Yemen’in, Bağdat’ın ve bütün Anadolu’dan 253 bin vatan evladının iman ile ölüme yürüyüp Şehadet Şerbeti içerek düşmana geçit vermeyerek kazandıkları Zaferin 100. Yılını idrak ediyoruz.

Bu cennet vatanı bizlere emanet etmek için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin ruhlarına Fatihalar hediye ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu vesile ile; Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yılını kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın duasıyla sözlerimi noktalıyorum.” 

Editör

Son Güncelleme: 18.03.2015 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nerede söylemiş 2015-03-18 17:01:00

inanamadım acaba kürsüde meclistemi konuşmuş diye.ama baktım kı yok yine basın açıklaması. :))