ÇALIK: BDP İLE YAPILAN ANAYASADAN HAYIR GELMEZ

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, düzenlediği haftalık basın toplantısında İmralı görüşmelerine değindi.

21 Şubat 2013 Perşembe 16:15
ÇALIK: BDP İLE YAPILAN ANAYASADAN HAYIR GELMEZ
Terör ve Apo ile görüşmenin adının daha nazik ve kulak okşayıcı bir hal aldırılarak İmralı görüşmeleri adında yapıldığını ifade eden Çalık, “Başbakanımız 2010 yılında Kayseri’de yaptığı konuşmada terör örgütü ile hiçbir zaman masaya oturmadık ve hiç bir zaman oturmayacağız. Bizim felsefemizde ve anlayışımızda böyle bir şey olamaz demişti. Şimdi değişen felsefelerimi anlayışlarımı ?” dedi.

İmralı görüşmelerinin terörü durdurmayacağını, aksine daha da artıracağını iddia eden Çalık, “Belirtmek istiyorum. Her ne kadar terör örgütü, Öcalan’ın kontrolünde gibi görünse de aslında terör örgütü Öcalan’ın kontrolünde değildir. Kanaatimiz odur ki İmralı görüşmeleri, terörü daha da hızlandırır, daha da artırır. Terör, resmi bir nitelik kazanıyor. Devletle pazarlık etme imkânı elde etmiş oluyor. Bu görüşmenin en önemli sonucu budur. Yani terör örgütü hukuki olmasa bile ‘de facto’ olarak yani meşruiyet kazanıyor” diye konuştu.

BDP heyetinin Karadeniz turunun tamamen tahrik amaçlı ve barıştan uzak hedefler gözetilerek yapıldığını kaydeden Çalık, “1993 yılındaki Madımak olayını hatırlatan ve halkımızın hassas olduğu konularda halka rağmen bir anlayışla yapılan hadiselerin provokasyonla sonuçlanacağını bilmeleri gerekirdi . İşin garip tarafı bu hadise üzerine açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik , ‘BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir’ diye beyanda bulunmuş. Peki Sayın Çelik’e soruyorum İskenderun’da Saadet Partimizin miting yapmasını hangi provokatörler engelledi.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 21.02.2013 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.