Büyükşehir’den Nevzat Kösoğlu’na vefa

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi anlamlı bir karara imza attı.

admin
admin
14 Nisan 2022 Perşembe 08:24
Büyükşehir’den Nevzat Kösoğlu’na vefa

Erzurum’un yetiştirdiği siyasetçilerden biri olan ve Türkiye’nin fikir ve düşünce hayatına önemli katkılar sunan Gazeteci-Yazar MHP Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu’nun adı Hastaneler Caddesi üzerinde Eski Numune Hastanesi’nin yerine yapılan rekreasyon ve park alanına verildi.

Tarife ve İsimlendirme Komisyonu tarafından yapılan çalışma Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine taşınarak,karar oy birliğiyle kabul edildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nevzat Kösoğlu ağabeyimiz Erzurum siyasetinin zirve isimlerindendir. Hayatını Türk-İslam davasına ve Türk gençliğine adayan böylesine mümtaz bir şahsiyetin ismini daima yaşatmak adına elimizden geleni yapacağız. Erzurum vefa şehridir. Kadim kentin dünü ve bugünün de yer alan, bu aziz şehre katkılar sunan, fikir ve düşünceleriyle şehrimizin geleceğine yön veren değerlerimizin ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Meclisimiz bugün büyük bir vefa örneği gösterdi, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

NEVZAT KÖSOĞLU KİMDİR?

Yazar Nevzat Kösoğlu, 7 Ekim 1940 yılında İspir'de dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsünden mezun olmuştur.

İstanbul'da gazetecilik ve hukuk tahsili yapmış, Ankara'da "Babıalide Sabah" adlı gazetede gazeteci olarak çalışmıştır. Nevzat Kösoğlu, yedek subay olarak askerliğini tamamlamasının ardından avukatlık mesleğinin yanı sıra "Söğüt Dergisi"ni çıkarmış ve "Ötüken" yayın evinin kurucularından olmuştur.

Nevzat Kösoğlu, 1974 yılında genel sekreter yardımcısı olarak MHP'de resmen görev almış, 1977 yılında aynı partiden Erzurum Milletvekili olarak seçilmiştir. 12 Eylül 1980 İhtilalinden sonra bir buçuk yıl hapis yatmıştır.

Hapisten çıktıktan sonra fiili siyaset ile ilgilenmeyen yazar Nevzat Kösoğlu 10 Ekim 2013 yılında Ankara'da hayatını kaybetmiştir.

Editör

Son Güncelleme: 16.04.2022 05:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-04-21 18:30:34

Geçen Erzurum Büyükşehir belediuesinin önündeki süs havuxınu gördüm çok kötü durumda şimdi denilebilir kıştan çıktık ancak kışa girmeden bir brandayla kapatılabilir.

Avatar
Erzurumlu 2022-04-18 08:30:24

Sayın sekmen bırakın oranın adı bu olsun, şuranin adı şu olsunu. Buyuksehir demeye bin şahit lazım. Erzurum hizmet bekliyor. Yollar harap halde. Adeta köstebek yuvasi gibi.Memlekette araba sürülmüyor. Sadece Sayın cumhurbaşkanımız Erzuruma gelince asfalt tazeliyorsunuz. Onunda ömrü 1 sene olmuyor ne hikmetse...buyuksehire yakışır yollar istiyoruz. Daha fazla hizmet bekliyoruz...

Avatar
Dadaş 2022-04-14 10:38:40

Sayın başkanım ankarada yaşayan bşr Erzurumlu olarak şehrimize yaptığınız güzel çalışmalar için teşekkür ederim Erzurumdaki güzel çalışmaları yakınen gördüm .Büyük işler güzel yapılırken küçük işlerle ilgilide bir eleştirim olacak havaalanından bağajını alıp çıkan bir yolcu beledşye otobüsüne binemeden otobüs hareket ediyor yolcu taksilerin insafına kalıyor hareket saatlerinde toleranslı hareket edilmesi için sanırım talimat vermeniz gerekiyor.