Bingöl: Türkiye'nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 6 partinin imza koyduğu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni"yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

admin
admin
14 Şubat 2022 Pazartesi 07:02
Bingöl: Türkiye'nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur

Bir masa etrafında genel başkanların toplanmasının Türkiye'nin yıllardır görmeyi istediği bir fotoğraf olduğunun altını çizen Bingöl, ülkemizin geleceği adına bunun umut verici olduğunu söyledi.

Etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlığı içinde olduklarını vurgulayan Bingöl, şunları ifade etti:

"Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göstermektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetimdir.

Hepimizin ortak sorumluluğu, uzlaşarak ve birlik içinde bu krizi aşmak, derin sorunlarımızı demokratik siyasetin alanını genişleterek, çoğulculuk temelinde çözebilmektir. Kutuplaşmayı değil, istişare ve uzlaşmayı esas alıyoruz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçmek ortak ve öncelikli hedefimizdir. Hedefimiz milletimizin rahat bir nefes almasını sağlamak ve refah düzeyini, kapsayıcı bir anlayışla ivedilikle yükseltmektir.

Türkiye'nin istişare ve uzlaşı ile çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Hedefimiz; kamu yönetiminde şeffaflık, eşitlik, tarafsızlık ve liyakatin sağlanması, yolsuzlukla etkin mücadele edilmesi, Siyasi Etik Kanunu ile siyasi makamların millete hizmetten başka bir amacının olmamasının garanti altına alınmasıdır."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVahit BingölDeva
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.