Bingöl: Erzurumlu 145 yıl önce vatan sevgisini dünyaya göstermiştir

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, "93 Harbi" olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın 145. Yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

admin
admin
09 Kasım 2022 Çarşamba 14:15
Bingöl: Erzurumlu 145 yıl önce vatan sevgisini dünyaya göstermiştir

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Erzurum İl Başkanı A. Vahit Bingöl, "93 Harbi" olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın 145. Yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, “Aziziye Tabyalarındaki bu zafer, Yüce milletimizin vatan sevgisini bir kez daha dünyaya göstermiştir” dedi.

9 Kasım 1877'de gerçekleşen Osmanlı Rus Savaşı’nın bir birine kenetlenmiş bir halkın genciyle, yaşlısıyla ve tarihe malolmuş kadın kahramanlarıyla 145 yıl önce yazdığı zaferle sonuçlandığını söyleyen A.Vahit Bingöl, “Şanlı ecdadımızı rahmetle ve minnetle anarken; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bingöl, en çetin muharebelerinin yaşandığı ve düşmek üzere iken ellerindeki nacak ve baltalarla tabyalardaki savaş meydanına koşan Erzurum halkının kahramanca cansiperane mücadelesi ile düşmanın hüsrana uğratıldığını söyledi.

İl Başkanı Bingöl, Aziziye'nin bir milli diriliş, haysiyet ve vakarı temsil ettiğine vurgu yaparak, “Tam 145 yıl önce yani 1877 yılının kasım ayında düşmanın Aziziye Tabyalarına kadar dayandığını gören Erzurum halkı, cami minarelerinden okunan salalarla duyurulması üzerine kadını, erkeği, yaşlısı, genci ellerine geçirdikleri silah namına ne varsa alarak tabyalara yürümüştür. Burada omuz omuza vererek düşmanı tabyadan atıp Erzurum'u işgalden kurtardı. O gün bu tabyalarda yaklaşık 2 bin 500 şehit verdik. Bir kez daha şanlı ecdadımızı rahmet ve minnetle anarken; aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVahit BingölDeva
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.