Bingöl: Demokrasi, milletimizin sesini egemen kılmaktır

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

admin
admin
15 Temmuz 2022 Cuma 13:39
Bingöl: Demokrasi, milletimizin sesini egemen kılmaktır

Türkiye tarihinin aynı zamanda bir darbeler tarihi olduğuna dikkat çeken Bingöl, geçmişten günümüze yapılan tüm darbeler ile darbe girişimlerini kınadı.

Halkın 15 Temmuz gecesi gösterdiği büyük direniş ile darbecilerin emellerinin kursaklarında kaldığını dile getiren Bingöl, şunları ifade etti: "O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar. Bu ülke, 251 vatan evladını şehit vermiştir.

Darbeler, kimden ve hangi amaçla gelirse gelsin topluma bırakacağı tek şey karanlıktır. Geçmişten günümüze demokrasimiz, maalesef bu tür darbe ve muhtıralarla sekteye uğratılmıştır. Darbelerin kan, zulüm ve gözyaşı anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu millet, darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Seçimle gelen seçimle gider. Bunu herkesin zihnine kazıması lazım. Koşullar ne olursa olsun, sivil siyasete gözümüz gibi bakacağız.

Demokrasi, milletimizin sesini egemen kılmaktır. Bu nedenle, hepimizin üzerimize düşen en önemli görev; demokrasimize karşı yönelen her türlü kalkışmanın karşısında dimdik durmaktır. Anayasal düzeni korumak, milletin iradesini her şeyden ve herkesten üstün tutmaktır. Bizim halkımıza sözümüz hiçbir vesayet odağına, siyasetin üstünde bir güç atfetmemektir. Darbeci her türlü zihniyeti devletin bünyesinden söküp atmaktır. Halkın oylarıyla seçilmişleri silahla, baskıyla sindirmeye çalışanlara göz açtırmamaktır. Devlet kurumlarına yapılan personel atamalarında sadece ve sadece liyakati esas almaktır.

Ne acıdır ki ülkemizde halen darbecilerin hazırladığı Anayasa yürürlüktedir. Siyaset kurumu sivil bir Anayasayı hazırlamayı dahi başaramamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'muasır medeniyetlerin üzerine çıkma' hedefinin ise çok uzaklarındayız. Ülkemizde insanlarımız adaleti, demokrasiyi, insan hak ve özgürlükleri mumla aramaktadır. DEVA Partisi olarak özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, adalet, hukuk ve yargıyla birlikte kalkınmış bir Türkiye'yi hedeflemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumVahit BingölDeva
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.