Beştaş’a Erzurum ayarı

“Erzurum, Ermenilerin tarihi olarak illerinden bir tanesiydi” diyen Yeşil Sol Partili Beştaş’a haddini MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın bildirdi.

admin
admin
07 Temmuz 2023 Cuma 11:16
Beştaş’a Erzurum ayarı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, gündeme damgasını vuran isim oldu.

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, TBMM Genel Kurulu’nda Erzurum’la ilgili konuşurken, “Orada yüz binlerce Kürt yaşıyor tıpkı Dadaş yurttaşlarımız gibi, Türk yurttaşlarımız gibi, geçmişte de Ermenilerin -biliyorsunuz- tarihi olarak illerinden bir tanesiydi” ifadesini kullanması, MHP’li Kamil Aydın’ı çileden çıkardı. Beştaş’ın aynı zamanda Erzurum’un güney ilçelerine hizmet verilmediğini öne sürmesine de tepki gösteren Kamil Aydın, söz aldığı TBMM Genel Kurulu’nda adeta Dadaşlık dersi verdi.

NAİM HOCA’DAN CEVAP…

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, 1048 Pasinler Savaşı sonrası Erzurum’un bir Türk İslam coğrafyası ve toprağı olduğunu ifade ederek, Naim Hoca’dan örnek verdi.

"Söz kantardır, insanı tartar; iyi konuşursan şerefin artar; sükût edersen vakarın artar; yalan söylersen ocağın batar" diyen MHP’li Kamil Aydın, Beştaş’ın kullandığı ifadelerin bölücülük amacı taşıdığının altını çizdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, konuşurken kendisine sürekli sataşan Beştaş için Meclis Başkanvekilini de uyardı.

AYRIM KESİNLİKLE OLAMAZ!

Erzurum’un güney ilçelerinin hizmetten yoksun bırakıldığı yönündeki iddiaya da cevap veren Kamil Aydın, Erzurum adına 15 yıldır siyaset yaptığına dikkati çekerek, 2 defa büyükşehir adayı olduğunu anımsattı.

Aydın, “İlçeleri, köyleri inanın ezberimde kilometrelerine varana kadar bilirim. Erzurum-Sivas arası 430 küsur kilometre, Erzurum'un 2 ilçe arasındaki mesafe de o kadar. Güneyimiz gerçekten her şeyiyle ne kadar değerli, kıymetli ve doğal güzellikleriyle var ise kuzeyi de aynı derecede, batısı da doğusu da. İmkânsızlıklar açısından, batısı, kuzeyi ne yaşıyorsa güneyi de onu yaşıyor, kalkınmışlık adına hangi yatırımlar söz konusu oldu ise, inanın, güneyi de aynı, kuzeyi de aynı. Bir haftalık bir yaşanmışlığın değil, elli beş yıllık bir yaşanmışlığın ışığında söylüyorum” diye konuştu.

ERZURUM ADAMI ÇARPAR!

“Şimdi, doğru oturup doğru konuşacağız, eğri oturmaktan doğru konuşma çıkmaz” diyerek Beştaş’a tepki gösteren Aydın, “Bugün Tekman Barajı da yollar da oradan alınan oyun sayısı da belli yani şu anda 43-44 bin oy adına konuşup sanki 450 bin oyun temsiliymiş gibi ifadelerde bulunuluyor. Hâlbuki 450 binin 400'ü zaten yolunu seçmiş, söyleyeceklerini söylemiş siyaset adına dolayısıyla Erzurum'u bu tür böyle ufak hesaplara malzeme etmeye çalışmamak lazım. Çünkü hakikaten adı büyük bir şehir, şanı büyük bir şehir, bazen böyle adamı da çarpar” ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 09.07.2023 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.