Başkanlardan miraç mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Miraç Kandili münasebetiyle birer kutlama mesajı yayımladı.

admin
admin
27 Şubat 2022 Pazar 07:55
Başkanlardan miraç mesajı

Miraç kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, dünyayı saran rahmet ve bereket ikliminin insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ettiğini söyledi.

Miraç kelimesinin Arapça lügatte “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” anlamına geldiğini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Miraç, terim olarak Hz. Peygamber Aleyhisselamın göğe yükselişini ve Allah’ın kabul makamına çıkışını ifade eder. Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidişi ve oradan da yükseklere çıkışın gecesi olan Mirac Kandili, beş vakit namazın müminlere farz kılındığı kutlu bir zaman dilimidir.” dedi.

Bu geceyi dua ve secdelerle değerlendirirken mazlumların unutulmaması gerektiğini de belirten Başkan Öz mesajında, “Dünyamız tarihi kırılma anlarından birinden daha geçmektedir. Gerek yaşanan pandemi süreci ve gerekse Rusya-Ukrayna krizi dünyamızı yeni bir yol ayrımına getirmiş bulunmaktadır. Mazlumların iniltilerinin arşa ulaştığı günümüzde ellerimizi ilahi dergaha açarken dualarımızı barış, esenlik, sağlık ve huzur temennileriyle doldurmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin mübarek Miraç kandilini kutluyor, insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KARATAŞ’TAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Karataş mesajında, “Miraç’ın, Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) yaptırılan hikmet yüklü bir yolculuğa, yükselişi ve huzura kabul edilişini ifade eden ve sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir manadır.

İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda Regaip Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme mutluluğumuz, bugün birçok hikmet, rahmet ve bereketi barındıran Miraç Kandilini idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir. Şüphesiz Miraç, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. İki cihan güneşi şanlı Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olan Miraç; insanların kurtuluşuna vesile olan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu mübarek bir gecedir.

Mübarek Ramazan ayına adım adım yaklaştığımız bu mübarek gün ve gecelerde yapılacak olan dualarımızın daha makbul olacağı inancıyla Yüce Allah’a yönelmeli ülkemiz, milletimiz ve tüm Türk İslam âleminin birliğine, beraberliğine ve dirilişine vesile olması için çok çok niyazda bulunmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bütün insanlığın yüksek değerlere yücelmesine, milletimizin sağlığına, birlik beraberliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.