Başkanlardan bayram mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Kurban Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.

admin
admin
19 Temmuz 2021 Pazartesi 11:46
Başkanlardan bayram mesajı

ÖZ: BAYRAM SEVİNCİNİ AŞI OLARAK SÜRDÜRELİM

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda pandemiye vurgu yaparak vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Bayramların milli ve manevi duyguları pekiştiren günler olduğuna vurgu yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Birlik ve beraberlik, teslimiyet ve fedakarlığın simgesi olan Kurban bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban, ihtiyacı olana el uzatmak, muhtaçların hanelerine sevinç götürmek ve yüz güldürmektir. Zor günlerimizde birbirine yardımcı olmayı görev bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem kabul eden bir toplumun fertleri olarak bu bayramı da birlik ve dayanışma içerisinde geçirirken pandemi nedeniyle tedbiri elden bırakmadan hareket etmeli, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak sevdiklerimizi korumalıyız.” dedi.

Pandeminin tamamen kontrol altına alınmış olması için belirli bir aşı seviyesinin üzerine çıkılması gerektiğini de hatırlatan Başkan Öz, aşılama seviyesinin düşük olduğu yerlerde hastalığın yayılımını sürdürdüğüne dikkat çekti. Tüm vatandaşları aşı olmaya davet eden Başkan Öz, mesajında şunları söyledi:

“Bayramlar, tıpkı milli günler gibi manevi duyguları doruğa çıkaran, birlik ve beraberliğin derinden yaşandığı zaman dilimleridir. Milletimizin genlerinde var olan yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı günlerden biri olan Kurban Bayramı, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların kaynaştığı, fakir fukaranın mutlu edildiği, küskünlerin barıştığı, mutluluğun zirveye ulaştığı günlerdendir. İç ve dış sorunlarla savaşan İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu barışın; birlik ve beraberliğin bu vesileyle yeniden temin edilebilmesi için elimizden geleni yaparken, yaşamakta olduğumuz salgın nedeniyle alınan tedbirlere uymayı ve aşı olarak sevdiklerimizi koruma altına almayı sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle vatanı için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, birlik ve beraberlik içinde güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.”

MHP İL BAŞKANI KARATAŞ'TAN KURBAN BAYRAMI KUTLAMASI

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başta Şehit ailelerinin ve gazilerin bayramını kutladığını belirten ve tüm İslam aleminin güzel yarınlara erişmesini dilediğini yayımladığı mesajında belirten MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş zorlu pandemi sürecinin bayram bilinciyle daha da geriletilebileceğinin altını çizdi.

Karataş yayımladığı mesajında “Millet olarak sahip olduğumuz en önemli özelliklerimizden biri, birlik ve dayanışma ruhumuz; her şartta bizi birbirimize yakınlaştıran paylaşma duygumuzdur. Kurban Bayramı, inanıyorum ki; koronavirüse karşı tüm tedbirleri alarak bu özelliğimizi perçinlememize vesile olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Tüm dünyaya örnek gösterilebilecek pandemi mücadelesinin bu bayramda da devam etmesi gerektiğine işaret eden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş “Bayramlar birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en üst safhada yaşanmasına vesiledir. Millet olarak, gönül dünyamızı sonuna kadar açtığımız her bayram, bizi daha da yakınlaştırır. Bu Kurban Bayramı'nı zorlu bir sürecin, pandemiye karşı milletçe verdiğimiz büyük bir mücadelenin ardından karşılıyoruz. Millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberlik ruhunun, verdiğimiz mücadeledeki başarıyı nasıl etkilediğini hep birlikte gördük ve yaşadık. Tüm dünyanın altında kaldığı illete karşı; örnek gösterilen bir devlet-millet dayanışması sergiledik.

Ne mutlu ki; bu bayramda ibadetlerimizi, ziyaretlerimizi gerçekleştirebilecek; sevdiklerimizle bayramlaşmanın güzelliğini sınırlı da olsa yaşayabileceğiz. Ancak emeklerimizi zayi etmemeli, malum olduğu üzere etkileri devam eden koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerimizi almayı sürdürmeliyiz. Hijyen ve mesafe kurallarına; maske kullanımına dikkat etmeliyiz.

Bu Kurban Bayramı inşallah daha nice bayramı sağlıkla ve sevdiklerimizle karşılayabileceğimiz, birbirimize sarılabileceğimiz güzel yarınların müjdecisi olacaktır. Türk milleti olarak gücümüze güç katacağımız gelişmelere vesilesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, şehit yakınlarımızın, gazilerimizin tüm İslam âleminin, milletimizin ve Dadaşların Mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Kesilen Kurbanların makbul olmasını, yapılan ibadetlerin kabulünü temenni ediyorum. Allah, milletimizin ve devletimizin sırtını yere getirmesin, birlik, beraberlik ruhunu ve kudretini daim etsin" açıklamasında bulundu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.