BAŞKAN SEKMEN'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

02 Ocak 2015 Cuma 08:23
BAŞKAN SEKMEN'İN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Başkan Sekmen, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir. Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısacası insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Bu kandilde insanlığın hayat ufkuna aydınlık bir devir açan Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark etmekteyiz." 

"SEVGİ VE İMAN TOPLUMSAL BARIŞIN TEMELİDİR"

Başkan Mehmet Sekmen, sevgi ve imanın toplumsal barışın temeli olduğunu ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti: "Sevgi ve rahmet Peygamberi olan Kutlu Nebi, 'İman etmedikçe Cennet'e giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız' diye buyurarak sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı olarak ifade etmiştir. O, bize Allah’a iman edip onu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Bu vesileyle hemşerilerim ve Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutlar, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim."

Editör

Son Güncelleme: 02.01.2015 08:24
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMevlid Kandili
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.